Attraktioner på Cres

Aktiviteter och sevärdheter på ön Cres i Kvarnerbukten

Det finns gott om attraktioner på Cres, den fantastiska ön i Kvarnerbukten. Genom att hyra lägenhet på Cres får du och din familj gott om tid att besöka öns mysiga städer, bada och testa spännande aktiviteter.

Cres är en 65 kilometer lång ö i Kvarnerbukten mitt mellan sydöstra Istrien och ön Krk. Här på ön har människor bott sedan stenåldern och historiskt sett har staden varit styrd av romarna, venetianarna och österrikarna. Hyr ni semesterhus här, får ni många tillfällen att besöka de souvenirer som öns forna härskare lämnat efter sig.

Upplev alla attraktioner på Cres

Utforska alla sevärdheter på ön

Det finns otaliga sevärdheter på Cres. Tillbringar ni tid i staden Cres kan ni ströva omkring bland de trånga gatorna i stadskärnan för att titta på resterna av den gamla muren, det vackra stadshuset från 1500-talet, och 1100-talskyrkan. Besöker ni staden Osor kan ni ta en tur till det arkeologiska museet som är inrymt i stadshuset eller beundra den vackra Marie himmelfärdskatedralen från 1400-talet.

Öns stränder är självklara attraktioner i sig. Ska ni hyra semesterhus i Kvarnerbukten, kan ni tillbringa soliga dagar vid stranden Mali Bok som ligger nära byn Orlec, koppla av på en av klapperstenstränderna vid byn Valun eller njuta av solen på den svårtillgängliga stranden S:t Ivan vid den pittoreska byn Lubenice.

Det finns också otaliga aktiviteter på ön att utforska för de som tycker om natur. Den vackra naturen här är idealisk för långa promenader: här finns långa vandringsleder som tar er över lummiga kullar, olivlundar och härliga stränder. Det är även en fantastisk upplevelse att upptäcka ön från cykelsadeln. Andra aktiviteter på Cres är dykning och segling.

Boka ditt semesterhus på Cres

Är du och din familj intresserade av att uppleva Cres kan ni hyra semesterbostäder här online eller genom att ringa vår kundtjänst. Har ni några frågor eller vill ha hjälp att hyra lägenhet eller hus på ön är ni varmt välkomna att fråga oss. VI har under många år förmedlat privatägda, kvalitetssäkrade semesterbostäder i Kroatien.