Fakta om Zadar

Information om Zadar för dig som exempelvis planerar hyra hus i staden

Är du och din familj intresserade av att hyra hus i Zadar? Här kommer lite information om Zadar som kan komma till nytta inför Kroatienvistelsen.

Stad:Zadar
Storlek:Kroatiens femte största stad
Region:Dalmatien
Känd sevärdhet:S:t Donats kyrka
Tidsskillnad:Samma tid som i Sverige
Känd strand:Kolovare beach
Flygplats:Ca 8 kilometer

 

Zadar är en av Kroatiens största städer och ligger i norra Dalmatien. Staden grundades under romartiden och än i dag finns byggnader som till exempel Forum som minnen efter romarna. Här finns även andra historiska byggnader från senare epoker, ett flertal spännande museer, vackra kyrkor och den fascinerande havsorgeln.

Staden Zadar i Dalmatien

Mer fakta om Zadar inför besöket

Ska familjen hyra semesterlägenhet eller hus i staden kan ni förvänta er ett härligt Medelhavsklimat. Dalmatien hör till en av de soligaste platserna i Europa och under sommaren ligger medeltemperaturen på 27 grader. Vill ni svalka er i det kristallklara vattnet kan ni bege er till den populära småstensstranden Kolovare beach eller ta en båt ut till någon av öarna i Zadars skärgård.

Regionen är också rik på vacker natur, ska ni hyra hus här får ni inte missa att besöka nationalparken Kornati som ligger strax nedanför stadens skärgård och består av omkring hundra obebodda öar. Nordöst om Zadar ligger nationalparken Paklenica där ni kan vandra och bestiga berg.

Med ett semesterhus i området får ni även chans till shopping. Vill ni inhandla något från de stora kedjorna kan ni bege er till stadens gallerior. Är ni ute efter något lokalproducerat kan ni handla på Zadars marknad som ligger ett stenkast från Medborgartorget.

Ett enkelt sätt att hyra hus i Kroatien

Det bästa sättet att utforska Kroatiens femte största stad tycker vi självklart är att hyra hus i Zadar. NOVASOL har förmedlat semesterbostäder i Kroatien sedan många år och kan idag erbjuda härliga boenden i staden med omnejd. Är du och din familj intresserade av att hyra hus eller semesterlägenhet i Zadar kan ni antingen ringa eller klicka er in på vår hemsida. På hemsidan hittar ni dessutom ännu mer information om staden, dess attraktioner och semesterbostäderns här. Hoppas ni får nytta av vår information om Zadar!