Information om Split för dig som planerar hyra semesterbostad

Ståtligt palats, härliga stränder och porten till den kroatiska skärgården. Med en semesterlägenhet i Split får du och din familj gott om tid att utforska staden. Här kommer lite fakta om Split för att ni ska få ut det mesta av semestern!

  • Stad: Split
  • Storlek: Kroatiens näst största stad
  • Mest kända attraktion: Diocletianus palats
  • Mest kända strand: Bacvice beach
  • Färjor till: Brac, Hvar, Ancona, Pescara
  • Favoritsport: Picigin
  • Årliga evenemang: Splits sommarfestival som går av stapeln under mitten av juli och augusti
  • Känd invånare: 1500-talspoeten Marko Marulic som var den förste att skapa kroatisk litteratur på folkspråk
Bild från Split i Kroatien

 

Mer information om Split

Split ligger i mellersta Dalmatien och är Adriatiska kustens största stad. Ska du och din familj hyra semesterlägenhet i Split får ni uppleva stränder, puls och kultur. Stadens största attraktion är kejsaren Diocletianus romerska palats med sina fyra vackra portar och S:t Domnius-katedralen.

Staden är en knytpunkt för bussar, tåg, flyg eller färjor. Många kommer hit som hastigast för att byta transportmedel eller ta nästa färja till en av öarna. Att hyra semesterlägenhet i Split är en bra utgångspunkt om ni vill ta er ut i mellersta Dalmatiens ö-värld, men även om ni vill upptäcka de spännande städerna på fastlandet.

Hyr ni semesterlägenhet i Split är det oundvikligt att komma i kontakt med den populära sporten Picigin. Picigin spelas gärna i det grunda vattnet vid Bacvice beach och sporten går ut på att hålla den lilla bollen i luften så länge som möjligt.

Utforska staden genom att hyra hus i mellersta Dalmatien

Vill du och din familj tillbringa ledigheten i Kroatiens näst största stad, kan ni hyra semesterbostad i Split hos NOVASOL. Sedan starten i Danmark 1968 har vi vuxit till att kunna erbjuda semesterbostäder på många platser i Europa. Är ni intresserade av att hyra semesterbostad i Split, kan ni boka direkt här på hemsidan eller över telefon.

På hemsidan hittar ni även mer fakta om Split och vad som är värt att se i staden. Vill ni ha hjälp att hyra hus eller lägenhet i staden, är ni varmt välkomna att ringa vår kundtjänst. Hoppas ni fått nytta av vår information om Split!