Attraktioner på Peljesac

Aktiviteter och sevärdheter på halvön Peljesac i Dalmatien

Det finns gott om attraktioner på Peljesac! Det bästa sättet att utforska halvöns imponerande försvarmur, vackra kloster och fantastiska stränder är att hyra ett semesterhus på Peljesac.

Halvön Peljesac ligger i södra Dalmatien och har historiskt sett tillhört staden Dubrovnik. Halvön är vida känd för sin sina lummiga vingårdar, många stränder och försvarsmuren som är en av världens längsta murar, näst efter kinesiska muren.

Utforska alla attraktioner

Med ett semesterhus på halvön kommer du och din familj tillbringa mycket tid i Ston. Här finns den fem kilometer långa muren som är den mest berömda av alla sevärdheter på Peljesac. Försvarsmuren började byggas under 1300-talet på order från Dubrovnik och har 41 torn, 7 bastioner och 2 fästningar. I staden Ston finns även andra monument som Franciskanklostret S:t Nikolaus, guvernörspalatset och fästningen Koruna där ni får en fantastisk utsikt över staden.

Andra städer med spännande sevärdheter är förstås Orebic. Orebic sägs ha fostrat Medelhavets bästa sjökaptener och ska ni hyra hus på Peljesac får ni absolut inte missa det spännande sjöhistoriska museet. Vid Orebic ligger också en av halvöns mest omtyckta stränder, Trestenica beach.

En annan populär strand är den som ligger vid staden Viganj. Stranden är ett paradis för alla som älskar vattensport. Här kan ni vindsurfa, kitesurfa och segla. Vill ni ha en aktiv semester kan ni även prova på andra aktiviteter på Peljesac som att vandra i bergen eller besöka halvöns många vingårdar.

Ett klick från ditt semesterhus i Peljesac

Vill du och din familj uppleva alla sevärdheter och aktiviteter på Peljesac under nästa semester? Då kan ni hyra hus på Peljesac via Novasols hemsida eller kundtjänst. Novasol är en av Europas största semesterhusförmedlare i Kroatien och har många års erfarenhet från branschen.

På vår hemsida hittar ni semesterhus i Peljesac i alla prisklasser och storlekar. Att hyra hus på Peljesac är enkelt och säkert. Hyr ni via Novasol får ni ett semesterhus som är regelbundet besiktat, möjlighet till personlig service från våra medarbetare och ett kostnadsfritt trygghetspaket. Varmt välkomna till oss!