Städer och byar på Mljet

Boka ett semesterhus och utforska Mljets byar och städer

Välkommen att förundras över den härliga naturen och alla mysiga små städer på Mljet! Det bästa sättet att lära känna den mytomspunna ön är att hyra ett semesterhus på Mljet.

Mljet är en nära 100 kvadratkilometer stor ö i södra Dalmatien. 1960 utsågs öns västra del till nationalpark för att skydda de aleppotallar och stenekar som växer här. Här finns även saltvattensjöar, grottor och undervattensraviner. I nationalparken ligger också några av Mljets städer.

By vid havet på Mljet

Utforska Mljet på nära håll

Det finns många små städer på Mljet. Om du och din familj ska tillbringa semestern i öns nationalpark är Polace den första staden ni kommer till. Polace är en hamnstad på öns nordvästra del. Staden är populär bland fiskare och seglare som gärna lägger till i den skyddade hamnen. Men många kommer även till den lilla staden för att beundra ruinerna efter det romerska 400-talspalatset.

Andra städer i nationalparken är Pomena och Govedari. Pomena är en liten by som anlades efter andra världskriget och invånarna är främst bönder och fiskare. Govedari är en bergsby som anlades i början av 1900-talet, hit åker ni främst för att vandra och njuta av utsikten över vingårdarna.

Öns största stad är Babino Polje som också är öns administrativa center. Namnet betyder Farmors fält och öns ”farmor” sägs vara nymfen Kalypso som höll Odysseus fånge i sju år. Enligt sägnen ska Kalypsos grotta (eller Odysseus grotta) finnas en kort biltur bort. Är ni på jakt efter kultur, kan ni också passa på att besöka Medeltidsbyn Prozura. Här finns ett vakttorn från 1600-talet, de tre kyrkorna Den heliga Treenigheten, S:t Martin och S:t Rocco.

Ett enkelt sätt att hyra semesterhus

Är du och din familj intresserade av att besöka Mljets städer kan ni hyra hus här på vår hemsida eller över telefon. Vi har idag lång erfarenhet av att förmedla semesterhus på Mljet och i vårt sortiment finns härliga semesterbostäder för uthyrning. Vi har semesterhus i alla priskategorier och storlekar. Alla våra semesterbostäder på Mljet är regelbundet besiktade av kunniga representanter och i hyran ingår även en trygghetsförsäkring.