Stränder på Hvar

Upptäck alla Hvars stränder med ett semesterhus som bas

Småstensstränder, grönskande laguner och små vikar... det finns fullt av härliga stränder på Hvar! Det bästa sättet att uppleva en av Kroatiens vackraste öar är förstås att hyra hus på Hvar.

Hvar är belägen söder om ön Brac i mellersta Dalmatien. Här finns stora lavendelfält, pinjeträd, lummiga vinodlingar och en härlig kustremsa. Ön har oftast flest antal soltimmar i Kroatien. Från en av alla stränder på Hvar får du och din familj många chanser att bada i det rena och kristallklara vattnet som är Kroatiens signum.

Utforska Hvars stränder

Fyra kilometer från öns huvudort Hvar ligger orten Milna. Ska familjen hyra hus på Hvar är det hit ni ska åka för att njuta av sol och salta bad. Vid Milna ligger två barnvänliga småstensstränder och de grönskande lagunerna Malo och Veliko Borce.

Under sommaren går båtturer från huvudorten Hvar till ö-gruppen Pakleniöarna där det finns många härliga ställen att bada på. Undvik den närmaste ön, Jerolim, om ni är lite pryda, ön är ett populärt tillhåll för nudister. På Hvars södra delar ligger orten Zavala som är känd för sin orörda natur. Här finns också en av Hvars stränder, den populära stranden Petrascica.

Längs stränderna på Hvar finns många möjligheter att testa på roliga aktiviteter. Med ett hus eller en semesterlägenhet på Hvar kan ni bada, snorkla, segla, dyka eller prova den äventyrliga sporten tandem Skydiving där ni glider genom luften njutandes av den fantastiska utsikten över Hvar. Surfälskaren kan ta sig till grannön, Brac, för att rida på vågorna vid den populära stranden Zlatni Rat.

Njut av sol och bad under semestern

Vill du och din familj bada i det klara, turkosblå vattnet i Dalmatien, kan ni hyra hus på Hvar. NOVASOL har arbetat med semesterbostadsuthyrning i Kroatien under lång tid och har ett stort utbud hus och lägenheter på det kroatiska fastlandet och i ö-världen. Här på vår hemsida kan du och din familj enkelt boka boende och lära er mer om vad som är värt att besöka på ön. Välkommen till oss när ni vill hyra hus på Hvar!