Semesterhus vid Ortasjön (Lago d’Orta)

Upptäck den västligaste av norra Italiens sjöar

Upptäck norra Italiens okända pärla, Lago d’Orta! Med ett semesterhus vid Ortasjön får du en avkopplande ledighet i natursköna omgivningar. Att hyra hus vid Ortasjön via Novasol är tryggt och bekvämt: vi har många års erfarenhet av att förmedla semesterbostäder.

Den vackra Ortasjön ligger väst om den mer kända Maggioresjön. Sjön är belägen i regionen Piemonte i norra Italien. Ska du hyra hus vid Ortasjön måste du besöka den vackra ön St. Giulio. Legenden säger att en elak jätteorm hade herravälde över ön, men att helgonet Sankt Giulio lyckades jaga bort ormen och byggde en kyrka på ön.

Hyr semesterbostäder vid Ortasjön i Italien

Semestra i vacker omgivning i nordvästra Italien

Titta ut genom fönstret och njut av utsikten över den klarblå sjön, den mytomspunna ön St. Giulio och de mäktiga bergen i bakgrunden. Bor du i ett semesterhus vid Ortasjön kan du upptäcka trakten i din egen takt. Bada i sjön och ta en båttur över till ön, vandra runt sjön eller ta en tur till de dödas stad, Agrano, där du kan se en mumie.

Med ett semesterhus vid Ortasjön kan du även ta en dagsutflykt till nationalparken della Val Grande eller ta en tur in till Milano där du kan äta gott, shoppa och upptäcka stadens kulturskatter som katedralen och det berömda operahuset.

Boka en semester vid natursköna Ortasjön

Vill du hyra hus vid Ortasjön, kan du boka en av Novasols semesterhus i Italien. Novasol är en av Sveriges största stugförmedlare och kan erbjuda prisvärda semesterbostäder vid Ortasjön. Alla våra semesterhus i Italien är privatägda och fördelen med det är att du får en chans att semestra som en infödd italienare! Med ett semesterhus vid Ortasjön får du en mer personlig och minnesvärd vistelse i Italien.

Här på hemsidan kan du se vårt utbud av semesterhus i Italien och även hyra hus vid Ortasjön. Har du frågor eller vill ha hjälp, kan du kontakta vår svenska kundtjänst. De svarar gärna på frågor kring våra semesterbostäder vid Ortasjön och kan berätta mer om det trygghetspaket som ingår om du hyr hus vid Lago d’Orta. Välkommen till oss när du vill boka semesterhus vid norra Italiens sjöar.