Semesterhus vid Luganosjön

Semester vid en bergsjö i Italien

Vill du semestra nära naturen? Då ska du hyra hus vid Luganosjön. Med ett semesterhus vid norra Italiens sjöar får du en avkopplande ledighet med god mat, utomhusaktiviteter och kulturella utflykter. NOVASOL har förmedlat stugor sedan slutet på 60-talet och har härliga semesterbostäder vid Luganosjön att erbjuda.

Lago di Lugano ligger mellan Maggioresjön och Comosjön i norra Italien. Området är känt för sin vackra natur med klarblå sjöar, frodig grönska och mäktiga berg som reser sig mot himlen. Luganosjön flyter genom både Italien och Schweiz, ska du hyra hus vid Luganosjön rekommenderas en tur över till den schweiziska sidan.

Stad vid Luganosjön i Italien

En härlig vistelse i norra Italien

Tänk att vakna upp i ett semesterhus vid Luganosjön och se den förtrollande sjön genom fönstret. Ät en stillsam frukost med familjen och njut av att bara vara ledig. En vistelse vid denna sjö i Italien bjuder på många olika aktivitetsmöjligheter. Genom att hyra hus vid Luganosjön kan du till exempel snöra på dig vandringsskorna och promenera kring sjön, cykla eller prova på fiskelyckan.

Med ett semesterhus vid Luganosjön får du också möjligheten att besöka staden Porlezza som ligger vid Luganosjöns östra spets. I staden Porlezza kan du ströva omkring i centrum och titta på den vackra kyrkan San Vittore. Att hyra hus vid Luganosjön är även en bra bas för utflykter. Ta en tur till Milano för att besöka stadens konstmuseum, den vackra katedralen och kanske se en match med stadens kända fotbollslag Inter och AC Milan.

Med ett boende vid Luganosjön, får du många tillfällen att njuta av italiensk matlagningskonst. Ska du hyra hus i Italien kan du till exempel smaka krämig Risotto Milanese, mustig Osso Buco eller traditionell Polenta. Passa även på att njuta av lokalproducerat vin.

Semester vid Luganosjön

Boka en genuin Italiensemester vid Luganosjön

Vill du hyra hus i Italien så kan du boka en av Novasols semesterbostäder vid Luganosjön. Vi har många års erfarenhet av att hyra ut semesterhus vid norra Italiens sjöar och ett härligt utbud. Alla våra semesterhus och lägenheter ägs av privatpersoner vilket gör att vi både kan erbjuda unika bostäder och ge dig chansen att upptäcka italienarnas Italien. Välkommen!