Semesterhus på Joniska kusten

Upptäck den Joniska kusten i Basilicata

Långa sandstränder, turkosblått hav och färglada parasoll i prydliga rader. Det är vad du har att vänta om du ska hyra hus på joniska kusten. Med ett av NOVASOLs semesterhus i Basilicata får du och din familj utforska joniska kusten i er egen takt.

Regionen Basilicata ligger mellan Kalabrien, Puglia och Kampanien i södra Italien. Basilicata gränsar till både Joniska- och Tyrrenska havet. Historiskt sett har regionen varit mycket fattig på grund av att den bergiga terrängen gjort det svårt att odla marken. Basilicata har varit bebott sedan forntiden, hyr du semesterhus på joniska kusten kan du besöka de berömda grottorna vid Matera.

Solsken och krävande utmaningar

Att hyra hus på joniska kusten passar både soldyrkare och äventyrslystna. Från ett semesterhus på joniska kusten får du nära till kustens gyllene sandstränder och glittrande hav. Njut av solens strålar på stranden, lek med barnen i vattenbrynet eller läs en spännande deckare under parasollet. Badorten Lido di Metaponto är vida berömd för sina långgrunda sandstränder.

Basilicatas vilda natur inbjuder till många spännande timmar utomhus. Med ett semesterhus i Basilicata får du chansen att vandra bland bergen eller utforska regionen från cykelsadeln. Är du intresserad av historia har du mycket glädje av att hyra hus på joniska kusten. Ta en dagsutflykt till stadsdelen i Sassi i staden Matera, där du kan se de bebodda grottorna från forntiden som numera finns på UNESCOs lista över världskulturarv.

Hitta din semesterbostad i Basilicata

Det finns många fördelar med att hyra hus i Italien vid Basilicata. Med ett semesterhus på joniska kusten kan du ta dagen som den kommer och utforska regionen i din egen takt. Att hyra hus på joniska kusten är ett bra val för alla som önskar se en mer genuin sida av Italien. Alla NOVASOLs semesterbostäder på joniska kusten är privatägda, vilket gör att du bor granne med lokalbefolkningen.

Att bo i ett semesterhus på joniska kusten är även ett bra val om du semestrar med barn eftersom alla våra semesterbostäder på joniska kusten har tillgång till eget kök. Vill du hyra hus i Italien vid Joniska havet kan du boka direkt på nätet eller ringa NOVASOLs kundtjänst!