Allmänt om Island

Island - ön av is och eld

På Island kan man uppleva hur land bildas och hur vulkaniska landskap formas av glaciärer och många floder. För naturälskaren är Island ett storslaget paradis – attraktionerna är otaliga och fascinerande. Att hyra stuga på Island är ett bra sätt att komma nära ön och uppleva destinationen "på riktigt".

En gejser på Island

Fascinerande landskap

Upplev vattenkaskader från gejser, vandra mellan vattenfall, vilda fjordar eller utmed den imponerande kusten. Och på vägen ser man underliga lavaformationer, grottor och förtrollande borgar. Med andra ord – här finns många olika landskap. Här kan man andas frisk luft och ta sig ett bad i en varm källa. På Island kan man också se miljontals sjöfåglar, som t ex lunnefågeln och ute i havet finns val.

Spännande värld av is

Besök en glaciär, som t ex Europas största – Vatnajökul (8000 m2). En fantastisk upplevelse är att åka båt mellan Vatnajökuls isberg. Här reser sig isbergen upp ur glaciärsjöns kristallklara, blåa vatten

Fascineras av Islands natur

Norra Island

På norra Island finns ett fascinerande spektrum av attraktioner - från det mjuka och blida till det otroligt barska och vackra. De flesta orterna ligger skyddade inne i vikarna. Sommartid är det en riktigt fantastisk upplevelse när midnattsolen står högt på himlen. Här finns också bra vintersportställen. Man kan också ha turen att få se vilda djur och den enastående naturen sätter fart på fantasin.

Västra Island

Västra Island präglas av lavafält, geothermiska aktiviteter och mycket historia. Här finns skogar och möjligheten till fiske är mycket god. Från Langjökull har man enastående utsikt över det fantastiska landskapet.

Östra Island

Kusterna och bergen är speciellt branta och inne i landet växlar det mellan det kuperade landskapet vid Hérað med det barska vid t ex det glaciära höglandet.

Södra Island

Södra Island domineras av mosstäckta lavafält med fulla av sprickor. I södra och sydvästra Island finns en blandning av natur och kultur. Och man behöver inte åka mer än en timme för att ta sig mellan de två, totalt skilda världarna. Att utforska detta område ordentligt tar emellertid flera veckor.

Upplev denna spännande destination genom att hyra semesterhus eller stugor på Island genom NOVASOL!