Semesterhus på Egina

Semestra som grekerna

Genom att hyra hus på Egina kan du uppleva grekisk idyll på din semester. Tillsammans med Hydra, Agistri, Poros och Spetses till Egina den Saroniska ögruppen. Egina är den ö som ligger närmst Aten, vilket märks då många atenbor har sommarhus här och besöker ön med sina båtar över helgen. Även om Egina är ganska så lättillgängligt är ön inte speciellt välkänd bland turister – så här semestrar du tillsammans med grekerna. Upplev det Grekland som grekerna själva reser till med ett semesterhus på de grekiska öarna!

Upptäck lummiga och idylliska Egina

Det idylliska Egina bjuder på ett böljande landskap med lummiga pistagelundar, vackra stränder och mysiga hamnar. Eftersom att Egina fortfarande är ganska oupptäckt utanför Grekland är tempot lite lugnare än på de klassiska turistorterna. Väljer du att hyra hus på Egina kan du kombinera en solsemester i lugn och ro med intressanta sevärdheter och mysiga restauranger eller travernor som det heter i Grekland.

Egina är en väldigt grön och lummig ö med både pistageträd och pinjeträd överallt. Ön är särskilt känd för sin odling av pistaschnötter, pistasch från Egina anses vara den bästa i hela Grekland så missa inte att testa dessa!

Huvudorten som du hittar på västra sidan av ön, Egina stad, har en genuin atmosfär med mysiga gränder och en vacker hamn. På den nordvästra delen av Egina hittar du hamnstaden Agia Marina. Här finns förutom vackra sandstränder också Afaiatemplet som är ett av de största och bäst bevarade templen från sin tid. Templet är från 500 f.kr. och sägs vara en föregångare till Parthenon.

Trots att Egina har ett lugnare tempo så bjuder ön på flera intressanta sevärdheter. Njut av god lokalproducerad traditionell grekisk mat, antikens fångande historia och lugn och ro i de många små badvikarna som finns på ön. Med semesterhus på Egina är det du som sätter gränserna!

Det genuina Egina

Med NOVASOL kan du hyra hus på de grekiska öarna och njuta av en semester i medelhavet långt bort från charterresor och andra turister. De Saroniska öarna och särskilt Egina har en atmosfär som andas det gamla Grekland.

Med endast 40 min från Piraeus hamnfästet i Aten är Egina en lättillgänglig destination och en fantastisk möjlighet att verkligen upptäcka Grekland. Vi på NOVASOL kan erbjuda ett brett utbud av semesterbostäder på Egina så du kommer alldeles säkert hitta något som passar dig och ditt resesällskap. Välkommen att hyra hus på Egina och ta del av en oupptäckt pärla i Medelhavet!