Städer och byar i Normandie

Hyr ett semesterhus och utforska Normandies byar och städer

Historiska Rouen, konstnärsbyn Giverny och den fina hamnstaden Honfleur. Det finns gott om städer i Normandie värda ett besök. Att hyra hus i Normandie är ett bra sätt att utforska trakten och besöka pittoreska byar i Normandie.

Det finns många historiska sevärdheter i Rouen. Besök den vackra katedralen Notre-Dame som målades av Monet, den stora klockan Gros-Horloge och torget place du Vieux-Marché där Jeanne D’Arc brändes på bål under 1400-talet. En annan stad med historiska sevärdheter är Caen. Här kan du och din familj beundra den sköna kyrkan St-Pierre, klostret Abbaye-aux-Hommes och ruinerna efter slottet Château Ducal.

Bayeux var den första staden att befrias av de allierade styrkorna 1944. Här finns till exempel den berömda Bayeuxtapeten som visar livet på 1000-talet, Vilhelm Erövrarens invasion av England och slaget vid Hastings. Har du och din familj ett semesterhus i Frankrike och vill se den 70 meter långa tapeteten får ni bege er till Centre Guillaume-le-Conquérant-Tapisserie de Bayeux.

En av Normandies byar är Giverny som är berömd för sitt impressionistmuseum och Monets trädgård. Är du konstälskare och planerar att hyra hus i Normandie är Giverny helt klart värt ett besök. En annan vacker plats är hamnstaden Honfleur som lockade till sig många kända konstnärer under 1800-talet. Ströva längs kajerna och besök konstmuseet Musée Eugène-Boudin.

Att hyra hus i Normandie är ett första steg mot en spännande semester

Är du intresserad av att se Normandies städer och byar kan du och din familj boka ett semesterhus i Frankrike på NOVASOLs hemsida eller över telefon. Företaget NOVASOL har funnits sedan 1968 och är störst i Sverige på att erbjuda kvalitetssäkrade hus och lägenheter. Vi finns i stora delar av Europa och har ett stort utbud av semesterhus i Frankrike.

Genom att hyra hus i Normandie får du och din familj chansen till en mer unik semester där ni kommer närmare lokalbefolkningen och själva bestämmer över er vistelse. Det är tryggt att hyra via NOVASOL, alla våra bostäder besiktas regelbundet och i hyran ingår en trygghetsförsäkring. Om ni har frågor om försäkringen eller vill ha hjälp med att boka semesterhus i Frankrike, är ni varmt välkomna att ringa vår kundtjänst. Trevlig semester!