Natur och stränder i Languedoc-Roussillon

Upplev alla stränder och naturupplevelser i Languedoc-Roussillon

Kilometerlånga stränder, grönskande sluttningar och fantastiskt ljus. Det finns många naturupplevelser Languedoc-Roussillon som bara väntar på att upptäckas. Vill du och din familj hyra hus i Frankrike, men inte trängas med alla turister på Rivieran, är Languedoc-Roussillion ett utmärkt val.

Regionen Languedoc-Roussillion ligger i södra Frankrike och gränsar till den spanska regionen Katalonien. Mycket av kulturen är influerad av närheten till Spanien. Klimatet är mycket behagligt och människorna avslappnade. Passa på att besöka hamnstaden Collioure när du ska hyra hus i Languedoc-Roussillon. Dit vallfärdade konstnärerna för att måla och beundra den traditionella arkitekturen.

Naturen i Languedoc-Roussillon har fascinerat konstnärer som Picasso och Matisse. I regionen reser sig bergen Lozère, Canigou och bergsmassivet Caroux mot himlen. Vackra Camargue är ett exempel på hänförande natur i Languedoc-Roussillon. Det soliga området är berömt för sitt vackra ljus, vita hästar och rosa flamingo.

Det finns många vackra stränder i Languedoc-Roussillon. Argèles-sur-Mer är en välkänd badort som ligger söder om staden Perpignan. Här finns något för alla. 7 kilometer sandstrand och 3 kilometer klippor, katalanska traditioner, gastronomi och vinodling. Ska du hyra hus i Languedoc-Roussillon kan du även passa på att besöka Cap Béar och segla eller beundra den vackra fyren.

Plage de la Franqui i Leucate räknas som en av de vackraste stränderna i Frankrike. Stranden passar bra för barnfamiljer eftersom den övervakas av en badvakt under sommaren, det finns toaletter och en plats för enklare sjukvård. Stranden lockar även vind- och kitesurfare.

Ett klick från att hyra hus vid medelhavet

Blev du och din familj intresserade av att upptäcka Languedoc-Roussillons stränder och natur, kan ni hyra hus vid medelhavet här på vår hemsida eller över telefon. Novasol har funnits sedan 1968 och är i dag Europas ledande förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Vi har ett stort utbud hus och lägenheter i Europa för att du ska kunna hitta den bostad som passar dig bäst.

Att hyra hus i Languedoc-Roussillion via oss är enkelt och säkert. Alla våra semesterbostäder inspekteras regelbundet av vår kunniga personal och i hyran ingår en trygghetsförsäkring med bland annat ett avbeställningsskydd. Om du skulle vilja veta mer eller ha hjälp med att hyra hus vid medelhavet, är du varmt välkommen att ringa vår svenska kundtjänst. Bonnes vacances!