search

Stugor vid Finlands västkust

Semester i västra Finland

Hyr en stuga vid Finlands västkust och njuta av en härlig semester i vårt östra grannland. Den finska västskusten är en härlig plats att hyra stuga där du har närhet till såväl hav som sjö. 

Ta en semester till Finlands västkust

Stränder och kultur

Långa, fina sandstränder, romantiska solnedgångar vid vackra havsvikar och städer med ett rikt kulturutbud kännetecknar Finlands västkust. Allt detta hittar du längs den finska västkusten, från Oulu i norr via Vaasa (Vasa) till Pori (Björneborg) i söder. I Vaasa kan man njuta av flest soltimmar i hela landet och längst i söder lockar staden Rauma som är en av landets äldsta hamnstäder, uppbyggd kring ett franciskanerkloster. Centrum av staden finns på UNESCOs världsarvslista.

Badsemester i Finland? Javisst, när man i sydeuropa nästan inte vill lämna sitt luftkonditionerade hotell kan man i Finland verkligen njuta av sommaren. Hyr någon av våra stugor i Finland - till exempel de västra delarna - och upplev den vackra naturen. 

Överallt längs den finska kusten spelar fisket en betydande roll. Färsk fisk kan man köpa på marknader eller direkt i hamnen. Eller varför inte pröva fiskelyckan själv! Fisken tillreder du sedan i ditt semesterhus och middagen är räddad.

Städerna

Staden Pori (Björneborg) är en pärla på den finska västkusten, vackert belägen i söder nära havet och Kumo älv. Här äger bl a Europas största jazzfestival rum på sommaren. Pori (Björneborg) har utvecklats från en industri- och hamnstad till en betydande studiestad.

Inte långt bort finns orten Yteri med barnvänlig sandstrand. Längre norrut ligger den soliga staden Vaasa (Vasa). På öarna Valsören och Mickelsören med sina fyrtorn som kännetecken finns fantastiska naturreservat. Området är också kännt för sina många kurorter som lockar både inhemska och utländska gäster.

I norr ligger universitetsstaden Oulu som är norra Skandinaviens största. Solnedgångarna och sandstränderna vid Nallikari, inte långt från Oulu är fantastiska och försätter dig in den rätta semsterstämningen.

Det finns oändligt med vackra platser längs den finska västkusten. Det spelar ingen roll vilken plats du väljer. De västra delarna är en del av vårt kompletta utbud av stuguthyrning i Finland. Här på webben kan du söka bland våra stugor och också boka den du helst vill semestra i - direkt online. En semester i en stuga är alltid den idealiska utgångspunken för din semester.