Stugor vid Saimaa

Upplev Finlands största sjö

Genom att hyra stuga vid Saimaa kan du semestra vid Finlands största sjö. Här kan du njuta av stora öppna vatten och flera öar som bildar en spännande naturlabyrint. Saimaa är inte bara Finlands största sjö utan den har även den längsta kuststräckan av världens alla sjöar. De många vattendragen, forsarna och öarna gör att det är svårt att tro att Saimaa är Finlands största sjö. Här är det inte svårt att hitta en mysig vik att ha alldeles för sig själv. Passa på att njut av en semester utan några måsten.

En stor del av Finland täcks av vatten, här finns närmre 200 000 sjöar så landet lever verkligen upp till att vara de tusen sjöarnas land. Inga andra länder i världen har så många sjöar som Finland. NOVASOL har ett stort utbud av stugor i närheten av Finlands vackra sjöar. Här kan du verkligen njuta av en semester i lugn och ro.

Upplev Saimaa i Finland

Njut av vackra Saimaa

Insjöfinland är den största regionen av de fyra regioner i Finland. Saimaa-sjödistrikt som sträcker sig från gränsen mot Ryssland i öst till Kuopio i väst och Nurmes i norr utgör en central del av Insjöfinland. Ett bra sätt att uppleva Insjöfinland och Saimaa är från en båt. Flera av NOVASOLs stugor vid Saimaa har båtar som du kan använda på din semester. Vill du uppleva Saimaa från vattnet kan du också hoppa på någon av ångbåtskryssningarna som går. Koppla av och njut och utforska de många olika vattendragen, kanaler och öar som Saimaa bjuder på.

Saimen många öar gör att vågorna är i sjön så, detta gör sjön perfekt för att paddla kajak. Mellan juni och augusti är temperaturen som högst i sjön så passa på att hyra en kajak under dessa månader och ta del av vackra Saimaa. Landskapet runt om sjön är något som är helt fantastiskt. Saimen har flera nationalparker och en av de mest populära kajaklederna går genom nationalparken Linnasaari. Har du tur kanske du kan få syn på Saimenvikaren som är en av världens mest hotade sälarter. Med NOVASOL kan du hyra stuga vid Saimaa och själv ta del av Finlands vackra natur och djurliv.

Stugsemestra i Finland

Att spendera semestern i en stuga vid en sjö är något som är helt magiskt. Genom att hyra stuga i Finland kan du slappna av och bara ägna dig åt roliga aktiviteter under semestern. En semester i Saimaa-sjödistrikt är något utöver det extra. Här finns ett lugn och oförstörd natur med sjöar, älvar och skogar. Det finns även flera möjligheter till en mer aktiv semester med fiske, kajakpaddling och båtturer. Det finns även små idylliska orter med levande kultur runt om sjön. NOVASOL kan som stuguthyrning i Finland erbjuda flera stugor vid Saimaa för din semester vid en sjö.

Finsk sjö