Allmänt om Finland

En semester i en stuga i de Tusen sjöarnas land, Finlandär en lisa för kroppp och själ. De oändliga vidderna, den rena, friska luften, de djupa skogarna och de många sjöarna är karaktäristiska för Finland. Den underbara naturen lockar alltfler människor att lägga sin semester här. I Finland känns vardagens jäkt och stress långs borta. En semester i stuga i Finland är dessutom den perfekta utgångspunkten för en lyckad semester.

Förutom de många sjöarna inne i landet har Finland en fantastisk kust. Det spelar ingen roll var man än befinner sig i Finland - överallt är skog och vatten nära. Varje region har ändå sitt eget kännetecken. Den vilda naturen i Lappland, de många små öarna i sydväst, det livliga Helsingfors, de tusen sjöarna i öster gör Finland mycket omväxlande.

Finland betyder inte bara en vacker natur. Landet ligger också topp när det gäller tekniska och ekonomiska framsteg. Upplev Finland genom att hyra stugor genom oss.

Finland - ett resmål för naturälskaren

Finland är bastulandet

Trots alla tekniska och ekonomiska framsteg släpper finnarna inte sina traditioner. Den mest kända tradiitionen är nog bastubadandet. Det finns mer än 2 miljoner bastuar i Finland och även barnen är med och för traditionen vidare. Viktiga affärsbeslut görs inte sällan upp i bastun. Finns det något härligare än att efter en skön stund i bastun springa rakt ner i sjön - som kanske finns alldeles vid ditt semesterhus.

Bastulandet Finland

Solkust och snöparadis

Visste du att den finska västkusten hör till de soligaste områdena i norra Europa? Det kontinentala klimatet gör att vintrarna blir kalla och somrarna varma. Sydöstra Finland har de högsta temperaturerna i hela Skandinavien på sommaren. Luften känns alltid frisk och klar. Temperaturen i sjöar och vikar stiger ofta över 20 grader på sommaren. Vintern i Finland är lång, ofta över ett halvår, och perfekt för vintersport . Ända in i april är det ofta fina snöförhållanden och dagarna i Lappland är långa igen så det är möjloigt att tillbringa 16 timmar i pisterna om man orkar.

Har vi gjort dig nyfiken? Läs då vidare vad de olika finska regionerna har att erbjuda. Säkert hittar du ditt favoritresmål. Välkommen till Finland!