search

Stugor i Finland

Spendera din nästa semester i Finland

Genom att hyra stuga i Finland kan du besöka de tusen sjöarnas land. De oändliga vidderna, den kristallklara luften, de djupa skogarna och givetvis de tusentals sjöarna är karaktäristiskt för det vackra Finland. Här möts du av en orörd natur med vackra kontraster. Att hyra stuga är ett härligt och rogivande sätt att spendera din semester i Finland. En semester i de tusen sjöarnas land är balsam för både kropp och själ.

NOVASOL kan som stugförmedling i Finland erbjuda ett brett sortiment av stugor och semesterhus. Hyr en stor stuga och ta med familjen eller vännerna eller en liten stuga för semestern på tu man hand. Här finns något för alla!

Naturnära semester med stuga i Finland

Upplev de tusen sjöarnas land

Med nästan 200 000 sjöar är det inte konstigt att Finland ofta kallas för de tusen sjöarnas land. Det finns inget land i världen som har så många sjöar som Finland, detta gör att landet är till stor del täckt av vatten. Saimaa är Finlands största sjö och har den längsta kuststräckan av alla sjöar i hela världen. Flera av NOVASOLs stugor i Finland har egen båt som gör att du kan uppleva de vackra sjöarna på bästa möjliga sätt. De många sjöarna gör att Finland är ett paradis för alla fiskare. Här finns brusande forsar och lugna sjöar som är perfekta för fisket.

Förutom sina många sjöar har landet också världens största skärgård. Här möts du av en otroligt vacker kust och skärgård, med ståtliga fyrar, mysiga städer och historiska fort och kyrkor samt fina nationalparker. Utanför Åbo ligger Finlands kanske mest kända skärgård med 20 000 öar. Spendera en härlig dag i skärgården med att segla, dyka paddla eller fiska.

Ta del av den finska kulturen

En viktig del av den finska kulturen är att bada bastu. Detta är nästan ett måste när du besöker Finland. I Finland har nästan varje familj en egen bastu. NOVASOL har flera stugor i Finland med egen bastu som du kan njuta av på din semester.

Du får inte missa att besöka huvudstaden Helsingfors på din nästa Finlandsresa. Här kan du ta del av finsk design och arkitektur, kultur, historia. Här finns även trevlig shopping, mysiga restauranger och fik, vackra parker, skogar och sjöar.

Städerna Mikkeli och Savonlinna vid Saimaa är också värt ett besök på din Finlandsresa. Här kan du njuta av Finlands vackra landskap och ta del av landets spännande historia.

I landet finns det massor saker att fylla din med för både stora och små. Visste du förresten att självaste jultomten kommer från Finland? I Santa Park jobbar tomten på så att alla snälla barn och vuxna ska få sina julklappar. I Insjöfinland finns tomtens sommarstuga, här kan du träffa jultomten under sommartid. Genom att hyra stuga i Finland kan du besöka Santa Park eller tomtens stuga i Mikkeli.

Upplev kultur i Finland under semestern

Semestra i Finland

NOVASOL förmedlar ett stort utbud stugor över hela Europa. Med nästan 50 års erfarenhet är vi experter på att hitta kvalitetssäkra semesterbostäder för din semester.

Det är något alldeles speciellt med Finland. Kontrasterna som finns i landet är något som måste upplevas. Här finns en orörd natur, midnattssol, norrsken, vackra snötäcken och ett fint fjällandskap. Trots sin geografiska storlek är det lätt att både ta till och runt om Finland.

Varför inte hyra stuga i Finland på din nästa semester och själv uppleva de tusen sjöarnas land?

En del av Saimaa (Saimen)