search

Semesterbostäder i Sharm el-Sheikh

Upplevelserik semesterort i Egypten

Semesterorten Sharm el-Sheikh ligger vid södra spetsen av Sinaihalvön, vid kusten mellan Röda havet och Sinai-berget. Här väntar kristallklart hav och vackra stränder, liksom en värld av överraskningar under vattnet. Här hittar du spännande matställen, trevliga människor och många aktiviteter. Allt för att din semester i en semesterbostad ska bli precis så som du drömmer om. 

Aktiviteter och upplevelser

NOVASOL erbjuder semesterbostäder på Sinaihalvön för uthyrning, däribland i Sharm el-Sheikh, vilket är ett paradis för alla typer av semestrar. Naamabukten är en del av staden där du under kvällstid kan hitta ett livligt nattliv med restauranger, strandbarer och nattklubbar. Här hittar du också olika aktiviteter och du kan prova vindsurfing, kiting eller segling. Den största attraktionen är dock vad som händer under vattnet. Röda Havets otroliga ekosystem är en helt ny värld, som bara utforskas.
Nationalparken Ras Mohammed ligger på halvöns sydspets. Här är landskapet och djurlivet unikt - både över och under vattnet. Området är eftertraktat av dykare, inte bara på grund av sina vackra fiskar, men också toaletterna. Här sjönk nämligen ett fartyg med badrumsinredning 1981! Nära Ras Mohammed kan du dyka ner till SS Thistlegorms vrak, som under andra världskriget var på väg till Alexandria med leveranser till den brittiska armén. Det 129 fot stora fraktfartyget ligger nu på botten av Röda havet och har blivit ett av världens mest populära dykvrak.

Upplev gamla stan

Besök Sharm el-Sheikhs gamla stad, som på många sätt är en hyllning till egyptisk kultur. På marknaden kan du köpa med dig smaker av Egypten i form av färgglada kryddor, eller varför inte smycken eller en handgjord matta? Efter shopping och kanske en bättre middag är det gott att kunna dra sig tillbaka till en mer privat miljö. Vi erbjuder semesterbostäder i Sharm el-Sheikh med trädgård, terrass och pool, där både stora och små kan njuta av semestern.

Ta en tur till den tidigare fiskebyn Dahab som är populär bland dykare, surfare och familjer. Dahab ligger cirka 90 kilometer från Sharm el-Sheikh. Här upplever du en avslappnad atmosfär, relativt orörda stränder och fantastiska fiskrätter.

Sevärdheter och attraktioner

Det 2 255 meter höga berget Gebel Musa, även känt som Sinai-berget, är den plats där Gud ska ha ge Moses de tio budorden. Du kan ta dig till toppen via stigen "Sikket el Basha" eller "Sikket Saydna Musa". Det erbjuds även kvällsturer, så du kan uppleva soluppgången från toppen.

Ta turen till den bisarra och imponerande stenöknen nära Nuweiba, cirka 200 kilometer från Sharm el-Sheikh. Ta på bra skor och var uppmärksam på resan. Du kan förvänta dig en promenad på 1,5 timmar förbi färgglada stenformationer och ibland mycket smala passager.

Det grekisk-ortodoxa Katarinaklostret ligger i Sinaiöknen. Mitt i ett traditionellt islamiskt område har klostret stått sedan mitten av 500-talet. Klostret är med på UNESCOs lista över världens natur- och kulturarv och är verkligen värt ett besök.

Boka boende i Sharm el-Sheikh

Bor du i ett semesterhus i södra Sinai från NOVASOL, omfattas detta av vår "Service and Safety Guarantee". Det innebär att våra lokala servicepartners har besökt alla semesterhus och semesterlägenheter. Genom våra partners i Egypten har du också möjlighet att boka både transfer från och till flygplatsen och även spännande utflykter.
NOVASOL erbjuder semesterbostäder i Egypten, i tillägg till vårt breda utbud av semesterhus och lägenheter i Europa. Genom att använda vår sökfunktion, kan du enkelt navigera fram din nästa semesterbostad - med de kriterier som passar dig. Perfekt när du ska hyra hus eller hyra lägenhet för din semester. Välkommen till NOVASOL och våra semesterbostäder i Sharm el-Sheikh!