search

Semesterbostäder i södra Sinai

Semester på den spännande Sinaihalvön

Välkommen till spännande Sinai, en halvö mellan Medelhavet och Röda havet. Halvön är framförallt uppdelad i två regioner; Norra Sinai och Södra Sinai. I södra Sinai ligger kända semesterorter som Sharm el-Sheikh, Nuweiba och Dahab.

En semesterbostad i södra Sinai ger en bra grund till allt som en semester ska innehålla: möjlighet till avkopplande dagar på stranden, men också spännande aktiviteter och sevärdheter. Välj bland aktiviteter som dykning, kamelridning, beduinbesök och mycket mer. Om du letar efter en avkopplande semester, har många av våra semesterbostäder i Sinai både pool och lekområden. Välkommen att hyra någon av våra semesterbostäder i Egypten.

Aktiviteter och upplevelser

Sinaihalvön består nästan uteslutande av öknen. Detta inbjuder dig till spännande utflykter, antingen i bil, på fyrhjuling eller på kamelryggen. Ute i öknen kan du hälsa på de egyptiska beduinerna, som lever ett delvis nomadiskt liv. Idag finns det runt 20 beduinstammar på Sinaihalvön. Det kan vara spännande att lära sig mer om deras traditioner och liv, vilket är helt annorlunda än våra egna. Om du vill kan du följa med på en utflykt som varar fram till efter mörkret har lagt sig. Titta på solnedgången från en bergstopp innan den spektakulära stjärnhimlen visar sig över dig. En ganska fantastisk upplevelse och garanterat något du kommer ihåg.

Det är inte bara på land det är spännande att utforska Sinaihalvön. Egypten är känt som en förstklassig dykdestination. För en extra speciell upplevelse, kan du ta båt till Ras Mohammed Nationalpark. Här är en mycket speciell undervattensvärld där stora stim av färgglada fiskar och havssköldpaddor simmar i kapp. På botten av havet vid Ras Muhammad ligger vraket SS Thistlegorm, ett fraktfartyg på väg till Alexandria, som sjönk under andra världskriget. Äventyrslystna dykare vallfärdar hit och platsen är ett av världens mest populära dykvrak.

Cirka åtta kilometer norr om Dahab hittar du en av Egypts populäraste dykdestinationer; ett så kallat "blått hål" - ett gapande sjunkhål i revet. De mer avancerade dykningarna bör överlåtas till erfarna dykare, men även nära ytan finns det mycket spännande du kan utforska.

Attraktioner och sevärdheter

Sinaiberget, eller Gebel Musa som det egentligen heter, är ett populärt besöksmål. Det var här som Moses mottog de tio budorden från Gud, enligt Gamla testamentet. Det finns två vägar till toppen av det 2 285 meter höga berget: "Sikket el Basha" eller "Sikket Saydna Musa".

Gebel Musa ligger inte långt från det grekisk-ortodoxa Katarinaklostret. Mitt i ett traditionellt islamiskt område har klostret funnits sedan mitten av 500-talet. Klostret finns med på listan äver UNESCO:s kultur- och naturarv. I klostret finns ett stort antal manuskript, bara Vatikanen har fler.

På vägen till Katarinaklostret kan du stanna vid Hdhabat Chajaj Nawamis, en begravningsplats som antas vara cirka 5000 år gammal. Det innebär att dessa stengravar är äldre än pyramiderna.

Platser att besöka

Sharm el-Sheikh är en av Egyptens populäraste semesterorter. Den vackra staden på sydspetsen av halvön har upplevt en enorm tillväxt sedan 70-talet. Här kan du njuta av kristallklart hav, fina stränder och bra dykmöjligheter. Vid Naamabukten hittar du merparten av nattklubbar, restauranger och kaféer. Besök Sharm El Sheikhs gamla stad för en autentisk upplevelse!

På södra kusten ligger Dahab, en badort känd för sina goda förutsättningar för dykning och vindsurfing. Du kan också ta turen till Nuweiba, där du kan delta i en spektakulär soluppgång över den saudiarabiska bergskedjan Hijaz och Akadabukten. Även dessa områden erbjuder fantastiska dykmöjligheter.

Boka boende i södra Sinai

Ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Egypten erbjuder möjlighet till otaliga aktiviteter för små och stora semesterfirare. Njut av dagarna på de vackra stränderna och när du behöver en omvänsling väntar en ny värld på dig under vattnet. En semester i södra Sinai är ett bra tillfälle att lära känna det autentiska Egypten. Kanske genom ett besök i bedunerna i öknen? Vi tror att vägen till autentiska upplevelser nås genom lokalbefolkningen i semesterlandet. Vad du än vill göra under din vistelse hoppas vi att våra semesterbostäder kommer att ge dig en bra bas för din Egyptenupplevelse.

När du ska hyra hus eller hyra lägenhet i Egypten hos NOVASOL, ingår vår "Service and Safety Guarantee" i bokningen. Detta innebär:

  • Våra lokala servicepartners har besökt alla semesterhus och semesterlägenheter.
  • Vi rekommenderar att du använder vår välkomst- och transfertjänst. Våra kollegor hämtar dig på flygplatsen, tar dig genom passkontroll och bagageutcheckningen, och direkt till din semesterbostad.
  • Våra servicepartners finns tillgängliga på plats, om du behöver ytterligare information eller hjälp under din vistelse.
  • Du kan boka utflykter eller biljetter till attraktioner till bra priser, före eller under din vistelse. På turerna får du bilar som passar dig och ditt resesällskap - inte stora turistbussar.
  • Boka transport till flygplatsen fram till 24 timmar före avresa, utan extra kostnad.

NOVASOL kan också erbjuda semesterbostäder i hela Europa. Du kan enkelt söka efter ditt nästa semesterhus eller semesterlägenhet med vår sökfunktion. Ange de kriterier du vill ha för din vistelse och boka online enkelt. Välkommen till NOVASOL och våra semesterbostäder på Sinaihalvön!