search

Semesterbostäder i Marsa Alam

Sol, dykning och vacker natur vid Röda havet

Med kritvita stränder, klart vatten och ”nypa sig i armen”-vacker natur är det inte så konstigt att kuststaden Marsa Alam är en populär semesterdestination. Genom att hyra någon av våra semesterbostäder i Marsa Alam kan du utforska magiskt vackra dykområden eller njuta av den minst lika vackra naturen ovanför ytan.

Härligt klimat året om

Inbäddat mellan havet och öknen erbjuder Marsa Alam allt du behöver för en härlig solsemester. Här kan du njuta av ett härligt klimat året om, med temperaturer som kan nå över 30 grader på vintern - så om du vill fly kylan här i Sverige under vinterhalvåret kan vi varmt rekommendera att hyra lägenhet i Marsa Alam. 

Gillar du att dyka?

Då har du hittat rätt. I Marsa Alam finns några av de mest populära dykområdena i hela Egypten. Genom att hyra en semesterbostad i Marsa Alam kan du utforska Röda havet och få se massor av vackra fiskar och fascinerande korallrev. Det spelar ingen roll om du har dykt tidigare eller är nybörjare, alla har möjligheten att utforska detta undervattenparadis. Du kan ju även njuta av havet på andra sätt, snorkla bland dugonger och delfiner eller varför inte passa på att testa kitesurfing?

Upplev unik natur

Även på land finns det mycket att se och göra. I de två nationalparkerna Gebel Elba och Wadi El-Gemal kan du upptäcka imponerande fåglar och ökendjur. Nationalparkerna är fyllda med mangrover, bergsområden och torra dalar vilket ger ett unikt intryck. Under din semester i Marsa Alam kan du även ta dig till bergen och besöka en av de gamla gruvorna där smaragder grävdes fram förr i tiden.  

Några guldkorn

Om du hyr en semesterbostad i Marsa Alam kan vi tipsa om att besöka Port Ghalib som påminner lite om Franska rivieran. Det är en mysig semesterort som har en lyxig marina där det finns gott om restauranger och caféer. 

Ett annat guldkorn är Abu Dabbab Beach som är en av Marsa Alams bästa sandstränder. Med lite tur kan du träffa på de sällsynta dugongerna som bor mer eller mindre permanent i viken - och om du har riktigt tur kan du även stöta på havssköldpaddor! 

Genom att hyra en semesterlägenhet i Marsa Alam kan du göra en dagsutflykt till El Quseir som är Röda havets äldsta hamn. Strosa runt på de smala gatorna förbi basarer och besök fortet med de majestätiska tornen som en gång i tiden byggdes för att försvara Egyptens viktigaste hamn. 

Hitta din semesterbostad i Marsa Alam

NOVASOL är Europas ledande förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Vi besöker alla boenden innan vi tar in dem i vårt sortiment för att vara säkra på boendet håller den kvalité som vi och våra gäster eftersträvar. För dig som vill utforska Marsa Alam och njuta av det varma klimatet har vi semesterbostäder vid Röda havet i Egypten. Oavsett om du vill ta del av den vackra naturen, utforska havets botten eller bara njuta av solen kommer du få en härlig semesterupplevelse genom att hyra lägenhet i Marsa Alam!