search

Semesterbostäder i Hurghada

Den förtjusande staden vid Röda Havet

Förutom dykning i världsklass erbjuder detta paradis inte bara ett fantastiskt liv under ytan också en hel drös andra ingredienser till en perfekt solsemester. År efter år besöks denna destination av olika erfarna dykare, men alla med en gemensam passion – det marina livet.  Denna fantastiska destination har dock mer att erbjuda än vackra korallrev och kristallklara vatten. Välkommen att läsa mer om Hurghada här samt boka din nästa semesterlägenhet eller semesterhus vid Röda havet direkt online här på hemsidan.

Stadsliv vid havet

Staden Hurghada ligger 550 kilometer från Kairo och nås med färja från Sharm el Sheikh, längs med vägen från Luxor eller enkelt från Hurghadas internationella flygplats. Upptäck charmen och tjusningen i Hurghadas olika stadsdelar, som skiljer sig från varandra. Besök de lyxiga och ståtliga strandresorterna, restaurangerna och hotellen i Sigala i söder, det mer traditionella, oändligt charmiga och färgsprakande basarområdet El-Dahar, eller upplev den mer moderna delen av staden, El-Memsha. Temperaturen här är behaglig året runt, men det torra ökenklimatet innebär stora temperaturförändringar mellan dag och natt.

Romantiska laguner vid El Gouna

Oändliga, sammankopplade öar, vackra turkosa laguner, lyxiga strandresort, och toppmoderna spa anläggningar gör Elgouna till den perfekta destinationen för en smekmånad, eller varför inte ett lyxigt ställe för bröllopet. Förutom detta är El Gouna också perfekt för andra speciella tillfällen, såsom familjesemester eller aktivitetssemester. Önskar du lite äventyr, åk till den närliggande öknen där beduinerna har bott i tusentals år. Njut av en kopp mintte och kika på stjärnorna i den molnfria ökenhimlen.  

Ren och skär lyx vid Sahl Hasheesh

Strosa längs med gångvägen av trä till den vackra, vita sandstranden, där bekväma solstolar och strandhyddor väntar dig. För att göra ditt besök så njutningsfyllt som möjligt kommer servitörerna att erbjuda dig handduk, förfriskningar och parasoll. Upptäck det färgsprakande livet under ytan genom att snorkla, eller bara njut av bekvämligheten i denna lyxiga resort.  

Något utöver det vanliga

En semesterbostad i Hurghada innebär möjlighet till att få ta del av fantastiska semesterupplevelser. Vilda djur, obebodda öar, en livlig stadskärna och ett fantastiskt marint liv är några av de olika attraktionerna inom räckhåll i Hurghada. Snorkling och båtturer är några av det populäraste utflykterna att göra från Hurghada. Beundra de färggranna fiskarna i sina vackra korallrev medan du flyter tyngdlöst i vattnet.  Utflykterna börjar ofta kring klockan 9 på morgonen för att ta sig ut på öppet hav till de vackra korallreven, där du kan snorkla eller dyka. Efter lunch ombord är ni tillbaka i land i Hurghada på eftermiddagen kring klockan 16. Vissa turer tar dig till en av de obebodda öarna ut till havs, Giftun eller Mahmya, där du kan slappna av och njuta på de orörda stränderna.

Egypten består till 90% av ökenlandskap, en skarp kontrast till det rikliga livet i Röda Havet. De flesta ökenutflykter startar från Safariland, som en gång i tiden var ett beduinläger. Än idag bor det beduiner i Egypten, och lever det livet enligt urgamla traditioner. Kom nära det lokala vildlivet, som inkluderar strutsar, kobror och skorpioner, eller prova något annorlunda och ta en ridtur på kamelryggen genom det vackra landskapet. Njut av en spektakulär solnedgång innan du avnjuter en härlig måltid eller ser traditionell beduinsk underhållning. 

Maritim historia och kulinarisk diversitet

Andas in den friska havsluften eller strosa i marinan, och bara njut av utsikten och ljuden runtomkring. Eller ta ett välförtjänt stopp på någon av restaurangerna för att bara se på folkvimlet. Marinan i Hurghada lockar både turister och lokalbefolkning. Området vid vattnet fick ett ansiktslyft år 2008 och har sedan dess lockat besökare från hela världen med sin friska havsbris och den avslappnade, men luxuösa stämningen.

Om du behöver en paus från stadsmyllret, känner för en elegant utekväll, eller önskar en romantisk promenad med din partner, då är detta platsen för dig. Slappna av i Hurghadas marina och njut ostört av stillheten och den avslappnade atmosfären. De spektakulära soluppgångarna och solnedgångarna avnjuts bäst vid havet, med en uppfriskande drink i handen.

Någonting för alla

Mysiga caféer och barer inbjuder till att dröja kvar och avnjuta olika sorters förfriskningar till rimliga priser. Här kan du köpa allting från läsk till cocktails, idealiskt när du vill ta som tid att bara slappa och ta det lugnt.

Du kan avnjuta en hel variation av kulinariska läckerheter på någon av de många restaurangerna i marinan, här hittar du allt från traditionell egyptisk mat till asiatiska specialiteter och europeiska klassiker. Med ett så stort utbud kan du vara säker på att hitta något för alla. När solen går ner, varför inte prova på ett av de mest typsika tidsfördriven i Egypten, shisha, vattenpipa, medan du lyssnar till vågornas kluckande i hamnen och Hurghadas stjärnhimmel i bakgrunden. 

Boka boende i Hurghada

Du kan se alla våra semesterbostäder vid Röda havet i Egypten här på vår hemsida. Där finner du också vårt utbud av semesterhus och semesterlägenheter i Hurghada som också kan bokas direkt online. Självklart är du även välkommen att kontakta oss på NOVASOL, om du har frågor kring en semesterbostad eller vill ha hjälp med att boka. Alla våra semesterbostäder har besökts innan de gjorts tillgänlgia för uthyrning – så också i Hurghada. Välkommen!