search

Semesterbostäder vid Röda havet

Populära semesterorter och dykning i världsklass

Klart, varmt och inbjudande vatten, Röda havet välkomnar dig som besökare med sitt fascinerande korallrev och enastående klarhet. Populära destinationer du bland annat finner i denna region är Hurghada och Marsa Alam. Om du vill hyra hus eller hyra lägenhet vid Röda havet för din nästa semester i Egypten, är du välkommen att se vårt utbud på NOVASOL. Du finner alla våra lediga semesterbostäder vid Röda havet här på hemsidan där du också kan boka din semesterbostad i Egypten direkt online.

Sahl Hasheesh – juvelen vid Röda havet

Med vackra vita sandstränder och kristallblått vatten så långt ögat kan se, är Sahl Hasheesh ett resmål som snabbt har ökat de senaste åren. Ibland har det omnämnts som "Röda Havets juvel". 

Här finner du en av de längsta sträckorna av strand och massor av dolda vikar att bada i. På många sätt är detta det perfekta resmålet för en avkopplande strandsemester med familj, vänner eller respektive. Dessutom ligger området bara drygt 18 kilometer söder om den internationella flygplatsen i Hurghada.

Området runt Hurghada är känt som ett paradis för dykare och Sahl Hasheesh är inget undantag. Bukten vid Sahl Hasheesh är hem för den så kallade "Sunken City"-templet under vattenytan, bara några meter från kusten. Ursprungligen konstgjort skapat är pelarna nu täckta med koraller och de imponerande ruinerna inbjuder dig att utforska denna undervattensvärld.

I stadens centrum ger gamla stan, med lokala och internationella affärer, kaféer och restauranger, utmärkta möjligheter till att spendera en eftermiddag. Upptäck Sahl Hasheeshs sevärdheter, detta är en plats som bjuider in till avkoppling men samtidigt en lite lyxigare livsstil. Perfekt för dig som vill sakta ner lite och njuta av livet. I bukten hittar du även en 18-håls golfbana, en marina och en yachtklubb. Klar för en äventyrlig utflykt? Ta dig då till de närliggande stallen där ridutflykter kan organiseras för dig.

Hurghada - från fiskeby till den världsberömd dykmetropol

Dykarens paradis Hurghada vid Röda havet erbjuder inte bara en fantastisk undervattensvärld. Här finner du också många andra ingredienser för en härlig semester med mycket sol. 

År efter år besöks denna dykdestination av såväl nybörjare som erfarna vilka har en passion för dykning. Även om du inte är dykare, kan du tillbringa en härlig semester i Hurghada, eftersom resmålet har mycket mer att erbjuda än vackra korallrev och kristallklart vatten. 40 kilometer kustlinje och solsken året runt ger förstklassig badglädje. Lägg därtill det varierande utbudet av vattensporter. Utmärkta golfbanor erbjuds också. Men om du föredrar att koppla av, kan du unna dig ett omfattande wellness-program.

Du hittar ditt boende – oavsett om det är en semesterlägenhet eller ett semesterhus i Hurghada – här online på vår hemsida.

Marsa Alam vid havet

Attraktiva dykområden, vacker natur och en touch av lyx förtrollar besökaren till den tidigare kustbyn, som idag är ett pulserande semestermål vid Röda havet. Inbäddat mellan havet och öknen, erbjuder en semesterbostad i Marsa Alam allt för en perfekt semester vid Röda havet. Det trevliga klimatet, med temperaturer som når upp till 31°C på vintern - då det på många ställen i Europa inte är lika solvänligt - och mellan 20 och 35°C på sommaren, tillåter en strandsemester under alla årstider.

Även om det är havet som lockar de flesta så erbjuder också land många attraktioner. Vill du utforska den egyptiska floran och faunan? Deta har du möjlighet till genom en safari! I de två nationalparkerna Gebel Elba och Wadi El-Gemal finns det en imponerande mängd fåglar och ökendjur att upptäcka. På samma sätt är miljön i nationalparker med bergsområden och dalar något mycket speciellt. I bergen kan du också besöka en av de gamla gruvorna där smaragd bröts förr i tiden.

Boka boende vid Röda havet hos NOVASOL

Om du letar efter semesterbostäder vid Röda Havet för din nästa semester i Egypten, är du välkommen att se vårt utbud. I utbudet finner du framför allt semesterlägenheter av hög kvalitet men även ett och annat semesterhus. På objektpresentationen för respektive semesterbostad, kan du se vad den innehåller. Där ser du allt från pool, tvättmaskiner och andra faciliteter, till avstånd och hur sängfördelningen ser ut. 

Våra semesterbostäder i Egypten har alla besökts innan de tagits in i sortimentet och vi har också ett särskilt servicekoncept som bland annat innefattar transfer och 24/7 service. Välkommen att uppleva Egypten och däribland våra semesterbostäder vid Röda havet.