search

Semesterbostäder i Egypten

Semester mellan strand och öken

Att hyra semesterhus eller semesterlägenhet i Egypten är så mycket mer än pyramider, Nilen och tempel. Det är också ett land av gästvänlighet, avkoppling och kulinarisk konst. Vill du, för nästa semester, hyra lägenhet eller semesterhus i Egypten, kan du boka ditt boende här direkt online på vår hemsida. Här hittar du bland annat semesterbostäder med pool och/eller havsutsikt. Välkommen!

Var kan man hyra semesterbostad i Egypten?

För många turister är det alltid soliga landet Egypten en av de vackraste destinationerna på jorden. Här finner du varierande boenden - från villor till semesterlägenheter. På NOVASOL erbjuder vi semesterhus och semesterlägenheter i Egypten i traditionella destinationer såväl som i lite lugnare områden:

  • Röda havet (t.ex. Hurghada och Marsa Alam)
  • Sinai (t.ex. Sharm El Sheik)
  • Egyptens norra kust vid Medelhavet

Här på hemsidan ser du var våra semesterbostäder finns. Testa till exempel att använda kartan för att hitta ett boende som ligger där du tänkt spendera din semester i Egypten.

NOVASOL service i Egypten

Med en semesterbostad har du som oftast friheten att planera din egen semester, välja vad du ska göra och när du ska göra det. Våra servicepartners i Egypten, kommer att vara till tjänst 24 timmar om dygnet för att hjälpa dig på plats. Vi har också utvecklat vår egen "Service and Safety Guarantee", så du kan vara säker på att:

  • Alla semesterbostäder har personligen besökts och kategoriserats av våra lokala servicepartners.
  • Du kan dra nytta av den välkomst- och transferservice som våra lokala kollegor erbjuder. Detta innebära att de hämtar dig vid flygplatsen och tar dig till din semesterbostad.
  • På plats finns hjälp från våra flerspråkiga lokala representanter.
  • Våra kollegor finns där för dig dygnet runt, 24 timmar om dygnet.
  • Utflykter och sevärdheter kan bokas före eller under din semester.
  • Du kommer inte att transporteras i kollektivtrafik, utan endast i fordon som är avsedda för din resegrupp.
  • Du kan också boka transfer med kort varsel - upp till 24 timmar före ankomst utan bokningsavgift.
Strandliv med semesterbostad i Egypten

Mer än hav

Egyptens popularitet som turistmål beror på till stora delar på det vackra vädret. Här njuter besökaren av underbart solsken och behagliga temperaturer under hela året. Under perioder då stora delar av Europa är kallt och vått, lockar Egypten besökare till sina sandstränder och klarblåa vatten med löfte om sol och fantastiska dykplatser.

Självklart är detta också en destination som är rik på historia. Nilen når Egypten en bit norr om den sudanesiska staden Wadi Halfa genom en smal ravin som korsar "Övre Egypten". Denna del av landet är hem för världens tätaste samling av tempel, gravar och palats, vissa så gamla som 4 000 år. Här kan man ta del av Egyptens långa och ibland turbulenta historia.

Medelhavet och Röda havet

Två hav omger Egypten. Det ena, Röda havet, har lockat dykare och andra turister i åratal med sina fantastiska stränder, färgglada korallrev och sitt fascinerande utbud av vilda djur. I välkända Hurghada och de lite mindre Port Safaga, El-Quseir och Marsa Alam i söder, hittar du också 18-håls golfbanor, privata stränder, utomhusbios och nattliv. I norra Egypten ligger Medelhavskusten som är hem för en mängd mindre kända, pittoreska semesterdestinationer. Semesterorterna El Alamein eller Marsah Matrouh lockar idag semesterfirare från hela världen.

Spektakulära ökenlandskap och rik kultur

Ökenlandskapet som utgör det mesta av landet ligger inom räckhåll från kustområdena. Vi vill gärna tipsa om att boka en utflykt till detta fascinerande landskap under din vistelse i en av våra semesterbostäder. Majestätiska berg, djupa dalar och höga sanddyner är bara några av de sevärdheter du kommer att uppleva. Alternativt, träffa några av de nomadiska beduinerna som kallar det här unika stället för hem. Förundra dig av den unika floran och faunan eller tillbringa en kväll under den flammande röda och orange solnedgången: en på många sätt unik upplevelse!

Under din vistelse kommer du troligen att upptäcka att det egyptiska folket är gästvänligt, anmärkningsvärt hjälpfulla och glada att dela med sig av sin kultur till besökare. Om du är inbjuden till ett egyptiskt hushåll kan du förvänta dig en otroligt varm gästfrihet - dina värdar kommer oftare än inte att mata dig med mer än du kan äta! 

Egypten - rikt på aktiviteter

Boka boende i Egypten

Vill du hyra hus eller hyra lägenhet för din nästa semester i Egypten är du välkommen att se vårt utbud av lediga boenden här på hemsidan. Här ger vi en komplett bild av varje semesterbostad på dess respektive objektpresentation. Du kan filtrera din sökning genom att till exempel välja den period du önskar semestra. Då visas enbart semesterbostäder som är lediga under önskad period. Du kan även anpassa din sökning efter hur nära vatten du önskar bo, hur många ni är i resesällskapet, om det ska finnas pool, och mycket, mycket mer. Har du frågor eller önskar hjälp med din bokning är du självklart välkommen att ringa eller maila till oss på NOVASOL. 
NOVASOL började sin resa som stugförmedling redan 1968. Från att vid starten ha varit endast ett fåtal stugor har utbudet ökat till att idag omfatta tiotusentals semesterbostäder på en mycket lång rad destinationer. I sortimentet finner du både välkända turistorter, som landsbygd med autentiska platser. När du bokar ditt boende direkt hos oss, antingen över telefon eller på hemsidan, så ingår också alltid vårt Trygghetspaket. Oavsett vilket resmål du har valt. I detta inkluderas bland annat avbeställningsskydd vid plötslig sjukdom. Läs gärna mer om vad vårt Trygghetspaket innehåller och vad det innebär i våra Hyresvillkor. Välkommen!