Sevärdheter och aktiviteter i Bork Havn

Västjylland är alltid en bra utgångspunkt för utflykter till några av Danmarks bästa attraktioner, som t.ex. Legoland i Billund, Givskud Zoo vid Give och Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg. Med ett semesterhus i Bork Havn har du goda möjligheter till att aktivera dig under semestern.

Därutöver finns en lång rad museer, utställningar och andra aktiviteter i omedelbar närhet, bland annat Bork Vikingehavn, Vikinger museum, windsurfing och båthamn i Bork, Flyvergraven i Hemmet, Skaven Fiskesö och windsurfing i Skaven samt Vestas vindkraftverkspark, Veteranfly museum, Smedenes hus museum, Dejbjerg Jernalder museum, Stauning Havn och Stauning fiskesö i området omrkring Stauning.

I slutet av juli/början av augusti, hålls dessutom hamnfestival i Bork som drar mycket folk från när och fjärran. Här är bland annat konserter med en rad kända musiknamn från både Danmark och andra länder och naturligtvis den rätta hamnstämningen.

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet

Fiskeri- och Sjöfartsmuseet i Esbjerg samlade utställningsyta är 14 000 m2 fördelat på fiskeutställning, sjöfartsutställning, frilandsutställning, saltvattensakvarium, sälarium och minkanläggning.

Här hittar du bland annat historien om sjöfarten i Vadehavet, Frilandsmuseum med diverse djur, saltvattensakvarium med en mängd fiskar och självklart sälariet med två olika sälarter.

Natur- och Fågelreservatet Tipperne

Besök natur- och fågelreservatet Tipperne i den södra delen av Ringköbing Fjord. Ett stort, fredat område med unik natur och ett stort bestånd av fåglar.

Blåbjerg utsiktsklit. Njut av den enastående utsikten över Vesterhavet eller upplev klitten från vatten där den, i rätt ljus, får ett blåaktigt sken.

Inköpsmöjligheter

I Skaven och Bork finns mindre livsmedelsbutiker, dock med begränsade öppettider. Närmaste större stad med bra inköpsmöjligheter är Nr. Nebel, Tarm och Skjern. Söderut ligger dessutom Varde och Esbjerg med gågator och alla tänkbara butiker och stora livsmedelskedjor.