Det perfekta landet för en barnsemester

Det finns många anledningar till varför det är så populärt bland just barnfamiljer att hyra semesterhus i Danmark. Friheten, tillgängligheten, stränderna… många är som sagt anledningarna och har du ännu inte upptäckt varför Danmark är så omtyckt att semestra med barn, ska vi försöka beskriva det här.

Givetvis är bästa sättet att uppleva det själv! Om du har bestämt dig för att hyra hus i Danmark, är du välkommen till oss på NOVASOL – vi har det största utbudet och hjälper dig gärna om du har några frågor.

Barnvänliga stränder

Har man inte spenderat en semester i Danmark så kanske man ha missat att landet har helt fantastiska stränder. Faktum är att var du än befinner dig i Danmark så är det aldrig mer än 5 mil till havet – och det klassas som långt!

Längs med de långa kusterna finner du massor av breda, vita sandstränder som ofta också är mycket barnvänliga. Ser du en blå flagga så vittnar den bl.a. om att vattnets kvalitet är bra och rent, det finns toaletter, första hjälpen med mera. Med över 200 stränder som har blå flagg, tillhör Danmark de länder med renast badvatten i Europa.

Det råder ofta hög tillgänglighet vid stränderna och storleken gör att man kan få yta även när det är högsäsong. Spenderar du en semester med barn under höst och vår – är det inte omöjligt att de träffar kompisar här även då. Stränderna besöks även under lågsäsong, bland annat på grund av atmosfären. Barnen kan leta efter snäckskal och stenar samt titta på när äldre vind- eller kitesurfar.

Barnvänliga stränder

Friheten med ett semesterhus

Vad är det då som gör att just semesterhus och stugor lämpar sig så bra för en barnsemester i Danmark? Dels så är det ytan. Istället för att trycka in sig i ett eller flera hotellrum finns här yta för alla att få vara privat och bo bekvämt. Även umgängesytorna blir större – och ni har ju dem bara för er själva!

Många beskriver friheten som den främsta anledningen. Friheten att kunna styra semestern som man själv vill och efter just ens egna förutsättningar. Man kan välja om man vill laga middagen själv och avnjuta den på altanen, eller att gå ut på restaurang när det passar.

De flesta av våra semesterhus i Danmark har barnstol och barnsäng – antingen så ingår det eller så finns det att hyra. Oftast så ordnar våra servicekontor detta (vi har fler än 20 st över hela Danmark). På varje huspresentation här på hemsidan, kan du se vad respektive semesterbostad har möjlighet att erbjuda.

Flera av våra stugor i Danmark har dessutom symbolen för ”Barnvänliga semesterhus”. Det innebör att det finns gunga, sandlåda, barnstol, barnsäng samt minst ytterligare tre aktiviteter för barn i huset (t.ex. fotbollsmål, playstation, eller bobbycar).

Barnvänligt med semesterhus i Danmark

Nära, smidigt och enkelt

Har man barn, uppskattar man allt som oftast att det inte är för lång väg mellan varje stopp. En stor fördel med Danmark är att det finns så mycket på så liten yta. Behöver man stanna till för de allra minsta så finns skötbord i regel lika ofta som hemma i Sverige på besöksmål, restauranger etc.

Närheten från Sverige till Danmark är också en fördel. En båtresa eller tur över bron, så är du där! Detta gör att man slipper köa på flygplatser, byta på flygplanet, eller riskera uttråkning i vänthallen.

Eftersom danskarna är vana vid att leva i ett turistmål, är semesterhusområdena också anpassade för att barnen ska ha en riktigt bra semester. Om du bor i en stuga i Danmark med barn, har du som regel aldrig långt till exempelvis lekplatser och aktiviteter.

Barnsemester i Danmark med bad

Sommarland för alla åldrar

Att aktivera sig är något som ofta är en förutsättning för barnfamiljen. Här är Danmark ett perfekt land då det sällan är långt till nöjesparker och sommarland.

Upplev en värld av klossar på LEGOLAND, eller Djurs Sommerland – Skandinaviens största! Danmark har även gott om djurparker som till exempel Givskud Zoo, Ree Park och Knuthenborg.

Vill man inte slå på en lika stor trumma så finns det även många lekplatser, museum och aktivitetscenter runt om i landet. I närheten av semesterhustäta områden så dyker det ofta upp många aktivitetsmöjligheter för just barn.

Inomhuspool – pricken över i

En riktig höjdare – som vi faktiskt har väldigt många av – är semesterhus med egen inomhuspool!

Dessa hus är enormt uppskattade av barnfamiljer eftersom det ger så mycket nöje och aktivitet för barnen oavsett hur vädret är ute. Att hyra hus i Danmark med pool inomhus är också ofta populärt under till exempel lov under vår och höst. Detta eftersom man vet att barnen får glädje oavsett väder och det är dessutom mer förmånliga priser än under sommarens högsäsong.

Hus med inomhuspool - kul för hela familjen

Boka en barnsemester i Danmark

Vill du, som så många andra tidigare har gjort, uppleva en barnsemester i Danmark är du välkommen till oss på NOVASOL. Sedan starten i en källarlokal i Köpenhamn 1968 har NOVASOL vuxit till att idag vara en ledande stugförmedling i Danmark med semesterhus för alla smaker. Oavsett om ni är den lilla barnfamiljen, eller flera familjer som semestrar tillsammans.

Här på vår hemsida kan du hyra hus i Danmark direkt online. Du är även välkommen att maila eller ringa till vår kundtjänst här i Sverige så hjälper vi dig gärna att hitta det boende just du söker. Väl på plats i Danmark, tar våra servicekontor hand om dig (i undantags fall hämtas nyckeln på annan plats).

Varmt välkommen att uppleva barnens Danmark med oss på NOVASOL!