search

Semesterhus och lägenheter i Varna

Semester i nordöstra Bulgarien

I regionen Varna hittar du en mängd olika semesterorter, där NOVASOL har semesterhus och semesterlägenheter. Huvudstaden i Varna har samma namn och är tredje största staden i Bulgarien. Varna är framförallt känd för sina badstränder. Förutom huvudstaden Varna som har en internationell flygplats, är även Chaika, St. Konstantin och Golden Sand med flera belägna här.

Semester i Varna, Bulgarien

Sommar i Varna

Varna ligger i nordöstra delen av Bulgarien, direkt vid Svarta havet. Varna regionen är en av de viktigaste vetenskaps- och kulturcenter i Turkiet. En särskilt viktig del av utvecklingen av jordbruket är vinodlingen. Här finns det äldsta vinkällarna i Bulgarien. Självklart har turismen en även stor betydelse för Varnas ekonomi. Boka semesterhus eller en semesterlägenhet i Varna för en semester här.

Under sommaren kan Varna mäta sig med Bulgariens huvudstad, Sofia. Varna har ett stort utbud av kulturprogram under sommaren. Här finns även gott om restauranger och butiker.

Staden grundades år 580 f. Kr. av greker som den grekiska kolonin Odessos och har länge varit en viktig hamnstad. Idag är Varna genom sitt läge direkt vid kusten en av de viktigaste vetenskapliga och industriella center. Varna är inte bara känd som en badort över hela världen utan även ett kulturcentrum. Varje år i juni, juli och augusti anordnas i Varna en internationell musikfestival.

Varnas alla vackra trädsorter, buskar och alléer bildar den över 80 km långa och över 80 ha stora park vid havet. Ett härligt fritidsområde för både invånare och turister. Den långa sandstranden vid parken ändå fram till hamnen har allt för en lyckad semsterresa.

Nattlivet i Varna

När natten närmar sig i Varna börjar fiestan, musiken och underhållningen. Om du har lust att dansa finns det här många clubbar vid stranden att välja bland. Shower i den exotiska atmosfären och ett utmärkt kök bjuder in till en underbar kväll och kanske natt för dem som vill. Längsmed stranden finns många cocktailbarer där du kan sluta kvällen med en god drink.

Hyr en semesterbostad för semestern

På NOVASOL har vi hyrt ut semesterbostäder i Europa under flera decennier och kan bland annat erbjuda dig alternativ som vill hyra hus i Bulgarien. Samtliga semesterhus och lägenheter kan bokas direkt här på webbplatsen eller genom att ringa till oss. I vissa fall behöver en förfrågan göras först men det står i så fall angivet vid bokning. Till alla bokningar som görs direkt hos NOVASOL så ingår vårt Trygghetspaket med bland annat avbeställningsskydd (se våra hyresvillkor) automatiskt i din bokning. Välkommen att hitta din nästa semesterbostad i Varna hos oss på NOVASOL.