Allmänt om Bulgarien

Semesterhus och lägenheter i Bulgarien

Bulgarien är ett resemål där det fortfarande finns mycket att upptäcka. Bästa sättet är att hyra ett semesterhus eller en semesterlägenhet som utgångspunkt. Bulgarien har en fantastisk arkitektur, traditioner, kultur och en spännande historia. Bredvid de större städerna hittar du en vacker nästan orörd natur. I Bulgarien kan du varje dag uppleva något nytt eller bara ligga på stranden och njuta i solen. Under vintertid bjuder Bulgarien på en fantastisk skidåkning i bergen.

Bulgarien är fortfarande ett relativt billigt land att resa i förhållande till västra Europa. Boka semesterlägenhet eller semesterhus i Bulgarien för din nästa semester i landet.

Bild från Bulgarien

Svartahavskusten

Den ca 376 km långa Svartahavskusten med vackra finkorniga sandstränder hör till en av de vackraste i Europa. Svartahavskusten har 300 soltimmar om året. Här hittar du romantiska hamnar och byar, exemplevis den pittoreska fiskebyn Nessebar där du kan ta en eftermiddagskaffe på ett utomhus café i en historisk omgivning med en blick över det azurblåa havet och de gungande båtarna i hamnen.

Norra Bulgarien

I norra Bulgarien hittar du universitetsstaden och Bulgariens första huvudstad. Golden sand eller Albena är två kända badorter i norra Bulgarien.