Attraktioner i Languedoc-Roussillon

Hyr ett semesterhus och ta del av alla sevärdheter i Languedoc-Roussillon

Avkoppling på stranden eller ett museibesök? Med ett semesterhus i Languedoc-Roussillon behöver du inte välja. Här finns en av Frankrikes vackraste stränder, medeltidsstaden Carcassonne och den berömda la grotte des demoiselles.

Staden Montpellier är en av många attraktioner i Languedoc-Roussillon. Staden är en av Frankrikes mest populära städer, mycket på grund av den avslappnande atmosfären, de mysiga kaféerna och den spännande arkitekturen. Montpellier är ett bra ställe om man vill insupa kultur och kunskap. Här finns bland annat flera konstmuseer, en botanisk trädgård och det storslagna torget la place de la comédie.

Det finns ett stort antal historiska sevärdheter i Languedoc-Roussillon. Med en bil och ett semesterhus vid medelhavet kan du och din familj enkelt utforska regionen. Här finns till exempel Tautavel-museet där man kan se det 450 000 år gamla kraniet efter mannen från Tautavel och staden Nîmes där världens mest välbevarade romerska amfiteater finns.

En av alla sevärdheter i Languedoc-Roussillon är förstås Carcassonne som är en av Europas största medeltidsstäder med sina 3 kilometer tinnar och 52 torn. Under sommaren pågår riddarspel här och även besökare kan klä ut sig och vara med.

För den äventyrslystne finns många aktiviteter i Languedoc-Roussillon. La Grotte des Demoiselles är en av traktens största attraktioner. Ta den undergjordiska linbanan och hänförs av den fantastiska salen. För den äventyrslystna barnfamiljen med ett semesterhus i Languedoc, är ett besök på dinosarieparken i Mèze ett måste.

Det finns också många stränder i regionen. La plage de la Franqui vid Leucate räknas som en av landets vackraste stränder och passar både barnfamiljen och vindsurfaren. Om man hyr ett semesterhus vid medelhavet rekommenderas en båttur på den 240 kilometer långa La Canal du Midi. Från båten kan du njuta av utsikten av alla de vingårdar som kantar kanalen.

Upplev alla attraktioner i Languedoc-Roussillon

Vill du besöka la Grotte des Demoiselles eller ta en tur på la Canal du Midi, kan du boka semesterhus i Languedoc via vår hemsida eller över telefon. Vi har funnits på marknaden sedan 1968 och är Europas största organiserade förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus. Alla semesterhus i Frankrike besiktas regelbundet av vår personal och i hyresbeloppet ingår en trygghetsförsäkring med ett avbeställningsskydd inkluderat.