search

Semesterhus i Vlora 

Vlora är Albaniens näst största hamnstad, något du definitivt kommer märka när du kommer till staden. Här har du tillgång till stadsliv, hamnen och vackra sandiga och steniga stränder. En bra möjlighet för dem som vill kombinera både sol, strand och stad under sin semester i Albanien.

Semesterhus i Albanien för hela familjen

Den vackra staden Vlora är skyddad av bergskedjan Karaburun och Sazan Island. Staden är ingången till den populära albanska rivieran. Använd den första dagen av din semester i Vlora för att vandra ner vid den breda strandpromenaden med palmer på båda sidor. På resan kan du njuta av utsikten över det vackra bergslandskapet i söder. På gatorna finns det många olika butiker och restauranger där du kan prova den traditionella albanska maten.
Ta med din strandpåse och besök en av stränderna vid Adriatiska havet. Vlora Bay är den längsta och vackraste stranden längs den albanska kusten. Den 19 kilometer långa kusten imponerar med både barnvänliga sandstränder och steniga stränder för dem som älskar kristallklart vatten.

Naturomgivning och attraktioner

Genom att hyra semesterhus i Vlora kommer du att få uppleva ett majestätiskt landskap där gröna träd, klippor och Adriatiska havet skapar en underbar miljö runt staden. Dra norrut från stugan till staden Zvërnec. Följ vägen genom det gröna landskapet tills du når vattnet. Härifrån går du över till ön Zvërnec, som ligger i Narta lagunen. Ön är täckt av tallar och är en populär turistattraktion på grund av det bysantinska Zvërnec-klostret, från 1300-talet. Genom att hyra lägenhet i Vlora kommer du att få du en spännande inblick i albansk historia.

När du är på Narta Lagoon, ta dig tid att utforska området. Naturen här har en unik flora och fauna, som du inte hittar någon annanstans i Europa. Lagunen är särskilt känd för sin produktion av salt och vin. När du åker på utflykter från ditt semesterhus i Albanien rekommenderar vi att du tar med dig badkläderna – du kommer nämligen att passerar många vackra stränder.

Missa inte Vloras vackraste attraktion, nämligen Kuzum Baba, som också är stadens högsta punkt. Härifrån har du utsikt över hela staden och omgivningen.
NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och idag är vi Europas största förmedlare av semesterbostäder. Varmt välkommen att hyra hus i Vlora hos oss!