search

Semesterhus i Tirana

Har du funderat på en semester i Albanien? Även om landet fortfarande är ett mindre känt resmål väntar här många upplevelser för dig som vill utforska mer av det lite okända Europa.

Tirana är huvudstaden i Albanien. En stad som ofta glöms bort när man väljer ett resmål bland Europas huvudstäder. NOVASOL erbjuder semesterbostäder i närheten av Tirana. Det är ingen hemlighet att Albanien vill lägga sitt kommunistiska förflutna bakom sig men det är samtidigt historian som bidrar till att göra staden så spännande. Bland nordeuropéer är landet känt som ett av Europas fattigaste men under en semester i ett semesterhus i Albanien kommer du att märka en stadigt tilltagande globalisering.

Upplevelser och attraktioner

Börja din vistelse i Tirana med ett besök till det stora torget Sheshi Skenderbej, beläget i hjärtat av staden. Mitt på det stora torget står en staty av den albanska hjälten Skanderbeg  som platsen är uppkallad efter. Vänder du huvudet åt vänster, står du vid foten av Tiranas äldsta moské, Et'hem Bey. Innan du går in i moskén måste du ta av dig dina skor, men inne väntar vacker arkitektur och utsmyckningar. Vid sidan av moskén finns ett klocktorn från 1820, varifrån du har utsikt över Sheshi Skenderbej-torget. Det är sällsynt att så många intressanta sevärdheter ligger så nära varandra.

Om du vill shoppa, kan du besöka den nyrenoverade gågatan Rruga Murat Toptani, med mysiga restauranger och kaféer på båda sidor. I slutet av gatan ligger det stora köpcentret Toptani och den albanska parlamentetsbyggnaden. Efter lite shopping rekommenderar vi att du följer gatan ner till floden, där du kan se gångbron Ura e Tabakëve från 1800-talet som ligger gömd bakom restauranger och byggnader.

Varje semesterort har en bra marknad med färska råvaror och det finner du också på Tiranas största marknad Pazari i Ri - belägen vid den stora rondellen öster om Sheshi Skenderbej. Här säljs albanska specialiteter och färsk frukt och grönsaker, kött, ost, oliver och mycket mer. Om du köper några läckra delikatesser från marknaden kan du njuta av dessa i stadens stora park, Parku i Madh. Hit kommer många av stadens invånare när de vill ha en paus från stadens liv och rörelse. Gå en promenad i parken och sitt ner på en av bänkarna och njut av maten medan du tittar på fiskarna vid havet.

Vårt eget ’All inclusive’ i Albanien

Våra semesterbostäder i Albanien hyrs ut med vårt «All inclusive»-koncept. Detta innebär att när du väljer att hyra hus eller semesterlägenhet i landet direkt hos NOVASOL, inkluderas följande i hyresbeloppet:

  • El
  • Vatten och värme
  • Slutstädning efter avresa
  • Sängkläder
  • Handdukar (ej badlakan)
  • Ev. turistskatt

Boka boende i Tirana med omnejd

Här på vår hemsida kan du söka och och boka semesterbostäder direkt online. Du är självklart även välkommen att ringa till oss om du har frågor eller vill ha hjälp med att boka din semesterbostad. Gör en sökning för att se vårt utbud av semesterhus och lägenheter i Tirana med omnejd. Du kan filtrera efter de önskemål du har för ditt boende. Varmt välkommen till NOVASOL och Tirana i Albanien!