search

Semesterhus i Saranda

Belägen mellan en helt fantastisk strand och vackra bergskedjor hittar du staden Saranda som är Albaniens södra stad och en semesterfavorit för många. I Saranda ligger våra semesterlägenheter endast några hundra meter från vattnet eller med utsikt över havet. Om du är på semester i Saranda har du möjlighet att kombinera en strandsemester med spännande historia, vacker natur och avkoppling. Med ett semesterboende i Saranda blir semesterdrömmarna uppfyllda. 

När du är på semester i en semesterbostad i Albanien är det en attraktion i sig att köra längs den albanska rivieran. Här finns små, charmiga bergsbyar med vacker utsikt och en historia som tar dig tillbaka tusentals år i tiden. Att uppleva Albansk natur och kultur är en unik möjlighet. Blir bilturen för lång kan du stanna vid någon av de små, idylliska städerna som västkusten är känd för. 

Semester i Saranda i Albanien

Naturomgivning och attraktioner

Nära våra semesterlägenheter i Saranda hittar du flera intressanta sevärdheter och attraktioner. Ta en promenad genom etnologiska museet, där du kan lära dig mer om den tid då Albanien var en del av kommunistisk regim. Här får du också en insikt i Sarandas extrema stadsutveckling de senaste åren. 

Naturentusiaster eller inte, Albanien har många vackra nationalparker som är värda ett besök när du har semester här. Lite söder om Saranda ligger  Brutrint National Park, som är ett område på 9000 hektar. Mellan branta sluttningar och skogar finns det en mängd arkeologiska och historiska upptäckter som ger dig en unik upplevelse. Parken ligger på UNESCO:s världsarvslista, detta på grund av de olika upptäkterna som har gjorts här.

Aktiviteter och upplevelser

Ge dig av till den fantastiska stranden Bounty Beach som ger känslan av att du befinner dig i Karibien. Ksamil är en liten by strax utanför Saranda som har en fantastisk strand med fin sand och kristallblått hav. Denna plats är väl värt ett besök på semestern och är en riktig pärla. 

Från semesterbostaden i Saranda är det möjligt att resa till den grekiska ön Korfu. Det är en dagsutflykt som hela familjen kommer att uppskatta. Under resan kan du lära dig mer om öns sensationella historia och vackra arkitektur. 

Skulle du vilja ha en längre vistelse på Korfu kan du hyra ett av våra semesterhus på Korfu. Med ett semesterhus har du tid att se vackra städer, njuta av fantastiska stränder, bra shopping och den underbara grekiska atmosfären.