search

Semesterhus vid Ohridsjön

Välkommen till Albanien och naturen vid Ohridsjön

Går du i tankarna på en semester i Albanien är du välkommen att bland annat se våra semesterbostäder vid området kring Ohridsjön. Här finner du såväl semesterhus som semesterlägenheter för uthyrning.

Med en yta på över 83 000 hektar har regionen kring Ohridsjön klassificerats för ett särskilt område av UNESCO. Sedan 1972 har regionen stått som ett albanskt natur- och kulturarv. Hit kommer du som besökare för att uppleva ett mcyket unikt landskap och fantastisk natur. Här finns över 200 arter av olika växter och djur, varav många är unika för jsut detta område. Om du planerar att hyra hus i Albanien för din semester, är den här regionen definitivt värt ett besök. Detta oavsett om du väljer att hyra ett semesterhus vid Ohridsjön eller någon annan del av landet.

Semester i Albanien på gränsen till Makedonien

Ohridsjön är den djupaste sjön på Balkan och ligger vid gränsen mellan Albanien och Makedonien. Sjön är en av världens äldsta och blev till för någon gång mellan fyra och tio miljoner år sedan.

Under en semester vid Ohridsjön kan du uppleva att den albanska kulturen här har påverkats av både grekiskt och makedonskt inflytande genom åren på grund av dess läge. Mer än 200 000 människor bor längs Ohridssjön på den albanska sidan. Många av dem i staden Pogradec eller i Dürres.

Väljer du att spendera din semester i staden Pogradec kan du uppleva det charmiga området Toplec, vilket påminner mycket om Toscana. Från en semesterlägenhet i Pogradec kan du besöka byn Lin. Här kan du besöka en arkeologisk utgrävningsplats där du kan lära dig mer om den albanska historien.

Drilon Nationalpark ligger bara 10 minuter bort med bil och passar dig som vill uppleva den unika albanska naturen. Härifrån kan du också åka på båttur på Ohridsjön eller ta en promenad längs med vattnet.

Boka semesterboende vid sjön

På NOVASOL erbjuder vi ett stort och varierat utbud av semesterbostäder över hela Europa. Så också i Albanien och i närheten av Ohridsjön. Du kan se alla våra tillgängliga semesterhus och lägenheter här på vår webbplats och även boka din favorit direkt online. I vissa fall behöver en förfrågan göras först men överlag kan alla semesterbostäder bokas direkt. Vårt Sverigekontor finns tillgängliga på telefon och mail om du har några frågor innan din vistelse. 

När du bokar ditt semesterhus eller din semesterlägenhet i Albanien direkt hos oss, ingår dessutom vårt Trygghtespaket automatiskt. I Trygghetspaketet ingår bland annat ett avbeställningsskydd vid plötslig sjukdom vilket du kan läsa mer om i våra hyresvillkor. Du bokar också tryggt i vetskap om att NOVASOL arbetat i branschen sedan 1968 och att alla semesterbostäder besöks av personal innan de tas in i sortimentet. 

Så gör en sökning och välj de kriterier som är viktiga för just dig. Kika in på presentaitnsidan för det boende du föredrar och se detaljer för boendet. Boka sedan direkt online och börja räkna ner dagarna till din nästa semester vid Ohridsjön i Albanien!