search

Semesterhus i Albanien

Välkommen att hyra hus i Albanien

En nyhet sedan något år tillbaka är att du nu kan hyra hus i Albanien hos NOVASOL. I bland annat sommarstaden Durres finns nu möjligheten att till exempel hyra semesterlägenhet med bara 50 meter från stranden. Hos NOVASOL finner du också semesterbostäder i Albanien på flera andra omtyckta resmål som Varna och Tirana. Du kan boka ditt semesterhus eller semesterlägenhet i Albanien direkt här på vår hemsida.

 

 

Upplev Durres

Durres är idag en av de största städerna i Albanien. Staden har normalt sett 100.000 invånare men befolkningen fördubblas under sommaren. Detta på grund av de, av framför allt familjer, mycket uppskattade badstränderna. Det adriatiska havet är perfekt för familjesemestrar tack vare det varma och grunda havet. De breda sandstränderna banar väg för stora mängder turister. I Durres så har vi gott om semesterlägenheter med närhet till stranden och havet men även ett och annat semesterhus.

 

Gott om historia

Det finns mycket historia att uppleva för den som semestrar i ett semesterhus i Albanien. Durres, tidigare Durraza, är en historisk stad som grundades år 627 f.kr och är centralort i distriktet med samma namn. År 1627 f.kr. invaderade grekerna från Korfu och Korint området och namngav det Dyrrachion. Runt det fjärde århundradet f.kr. hade Dyrrachion blivit en oberoende stad och år 229 f.kr. intogs staden av romarna. Under det första till tredje århundradet e.kr. blev Dyrrachionen betydande handelsstad och en port till det adriatiska havet. Under 300-talet kollapsade ekonomin samtidigt som en stor jordbävning drabbade staden. Detta förvandlade staden till att därefter endast vara ett mindre handelscentrum.

Under 400- och 500-talet blev staden, tack vare sin perfekta geografiska position, än en gång en av de mest betydelsefulla städerna i det Bysantinska riket. Under en period var också Durres huvudstad i Albanien.

 

Hyr hus i Albanien och njut av vackra stränder

 

Måsten när du hyr semesterhus i Albanien

Amfiteatern: En av de största och mest enastående monumenten som har överlevt från stadens tidiga historia är amfiteatern. Byggd under 300-talet var den en av de största på Balkanhalvön med en total kapacitet på runt 20.000 åskådare. På 900-talet byggdes kapell, gallerier och en kyrkogård på området. Idag finns det möjlighet att besöka delar av gallerierna, trapporna och arenan. Amfiteatern var gömd under jord fram till 1966 då en invånare i staden gjorde den makalösa upptäckten när han grävde i sin trädgård. På grund av jordbävningarna som tidigare härjade är bara en tredjedel av den antika staden utgrävd.

Det arkeologiska museet: Nära havet finner man det arkeologiska museet som har rikligt med föremål vilka har grävts fram i Durres. Museet visar en bild av hur det antika Dyrrachion egentligen var. Durres underjord har utnämnts som ett kulturellt monument och nya konstruktioner får endast byggas med tillstånd av The Institute of Cultural Monuments.

Upplev amfiteatern och det arkeologiska muséet genom att hyra ett semesterhus i Albanien!

 

Boka en semesterbostad hos NOVASOL

Hos NOVASOL kan du hyra hus i Albanien för semestern men du finner även ett trevligt utbud av semesterlägenheter. Alla semesterbostäder i Albanien har kvalitetssäkrats innan de läggs ut för uthyrning. Detta innebär att medarbetare på NOVASOL besöker varje semesterbostad i Albanien för att säkerställa att allt är korrekt. Om du väljer att hyra en semesterbostad i Albanien via NOVASOL så ingår dessutom vårt förmånliga Trygghetspaket kostnadsfritt. För att hyra ett semesterhus i Albanien, gör en sökning här på vår hemsida och boka direkt online eller ring till oss så hjälper vi dig gärna.

Välkommen till NOVASOL och våra semesterhus i Albanien!