Aktiviteter i Småland under semestern

Det är lätt att hitta saker att göra i Småland under en stugsemester

Det finns otaliga aktiviteter att göra i Småland. Besök Glasriket, älgparken, åk på örn- och sälsafari eller paddla i skärgården. Ett bra sätt att utforska alla spännande aktiviteter är att hyra någon av alla stugor som uthyres i Småland.

Besök någon av de vackra städerna i Småland

Tips på saker att göra i Småland

Vackra Småland i södra Sverige är ett landskap som är starkt förknippat med den företagsamma Gnosjöandan, Ikea och det berömda Glasriket mellan Växjö och Kalmar. Passa på att besöka något av glasbruken för att se hur glasblåsning går till, köp med dig souvenirer hem och provsmaka hyttsill.

Det finns gott om aktiviteter i Småland för den som vill ha en aktiv semester. Utanför Oskarshamn och Misterhult finns chans att paddla kanot och kajak i skärgården. I Småland finns även möjlighet att vaska guld i Ädelfors där Sveriges första guldgruva ligger eller vandra i nationalparken Stora Mosse som har 40 kilometer vandringsleder och som är Sveriges största myrmark söder om Lappland.

För barnfamiljen finns mycket att se och att göra i Småland. I Vimmerby ligger Astrid Lindgrens värld där familjen kan möta Pippi och de andra älskade karaktärerna, se barnteater och leka i sagovärlden. De lite äldre barnen kan besöka vilda västern-paradiset High Chaparral i Kulltorp för att åka ånglok, gå på saloon och möta cowboys och skurkar.

Det finns även många aktiviteter i Småland för den djurintresserade. Åk på safari i Kalmarsund och titta på knubbsälarna som solar på klipporna och Kungsörnarna som flyger högt upp i skyn. Ta en tur till Älgparken i Grönåsen eller Vrigstad för att få en guidad tur och lära er mer om parkens älgar.

Ett steg närmare alla spännande aktiviteter i Småland

Är du intresserad av att besöka Glasriket kan du och din familj hyra stuga här via vår hemsida. NOVASOL har förmedlat stugor sedan 1968 och har ett brett och härligt utbud av stugor i Småland. Här på vår hemsida kan ni hitta allt från små röda stugor till flerfamiljshus och lägenheter.

Vi på NOVASOL tycker att det ska vara tryggt att hyra stuga i Småland, därför besiktas alla stugor innan de tas in i sortimentet och en trygghetsförsäkring ingår i hyran av stugan. Om ni har frågor om försäkringen eller vill ha hjälp att hyra stuga i södra Sverige, är ni alltid välkomna att ringa vår kundtjänst!