search

Stugor i Savonlinna

Kultur och avkopplande natur i Insjöfinland

NOVASOL hyr ut stugor i Savonlinna, en liten sydostlig liten stad vid sjön Saimens strand. Det svenska namnet på Savonlinna är Nyslott. Savonlinna är känt för sin vackra medeltida borg Olavinlinna (Olofsborg), där man årligen arrangerar stadens viktiga operafestival. Operan i Savonlinna hålls varje år i juli och det är värt att se vad som erbjuds under festivalen, även om man inte är en stor operavän. Bara omgivningarna kring borgen är så vacker att det gör händelsen unik. 

Välkommen att hyra stuga i Savonlinna och upplev kulturlivet, sjön Saimen och den vackra naturen. Här på vår hemsida finner du vårt kompletta utbud av stugor för uthyrning. Du kan boka ditt boende direkt här online, eller så är du välkommen att kontakta oss. Ställ frågor eller få hjälp med att boka. Sedan 1968 har vi arbetat i branschen för stugförmedling och ser fram emot att välkomna dig till din nästa stugsemester.

En stad mitt i Saimens vackra natur

Staden Savonlinna byggdes runt Olofsborg år 1475 och själva staden grundades officiellt år 1639. Byggandet av Saimenkanalen 1907 var en viktig tillväxtfaktor för området. Idag är Savonlinna känd som en vacker stad omgiven av tusentals sjöar, och staden blomstrar speciellt under sommaren. Att hyra stuga i Savonlinna är ett utmärkt alternativ till en semester i Insjöfinland

Saimens vackra klippstränder och spektakulära naturreservat, såsom Linnansaari och Kolovesi, gör området till ett riktigt paradis. Hyr en stuga vid Saimen och Savonlinna och njut av kajakpaddling, fiske och kanske till och med en utflykt för att försöka få syn på saimenvikaren i de vackra sjöarna.

Stuguthyrning i Savonlinna året om

Att hyra stuga i Savonlinna under vintern är också det en bra idé. Snöiga landskap skapar ett spektakulärt lugn och en utomordentligt vacker miljö där istäckta sjöar lockar dig till skridskoåkning och skidåkning längs spåren. Det är också värt att testa vinterbad, vilket har visat sig vara bra för hälsan. 

En sommar vid Saimen är dock svår att överträffa. NOVASOLs stugor i Savonlinna ger en underbar miljö för en härlig semester i Finland. En privat strand, egen bastu och en båt som kan ta dig till närliggande öar kommer säkert att rensa dina tankar.

Hyr stuga med bastu alldeles vid stranden

Du hittar alla våra stugor i Insjöfinland samt olika semesterbostäder i Finland från söder till norr direkt här på vår hemsida. Alla våra stugor i Insjöfinland och övriga Europa är noga utvalda och har besökts av oss innan de börjar hyra ut. På så sätt kan du säkert och tryggt hyra stuga vid Saimen och den vackra staden Savonlinna. Hitta enkelt din favorit bland alla stugor i vårt utbud här på hemsidan. Du kan variera sökkriterierna utefter just dina preferenser, och din drömstuga i Savonlinna är bara några klick bort! Du bokar också tryggt vetandes om att vårt Trygghetspaket automatiskt ingår när du bokar direkt med oss. Läs gärna mer om Trygghetspaketet i våra Hyresvillkor. Välkommen till oss på NOVASOL för att hyra en av våra kvalitetssäkrade stugor i Savonlinna!