search

Stugor i Ristiina (Kristina)

Semester vid Saimens strand

Välkommen till oss på NOVASOL för att hyra stuga i Ristiina (med det svenska namnet Kristina). Med en stuga i Ristiina vid Saimens strand är du på semester i hjärtat av naturen! Ristiina är en livlig by med cirka 5000 invånare. Här finns mycket att se och beundra, samtidigt som du befinner dig endast 25 minuters bilresa från Mikkeli (sv: S:t Michel) centrum.

Saimens natursköna landskap erbjuder besökarna mycket att se och göra. Ristiina är också en riktig skattkista för den som är intresserad av kulturhistoria. Är du på jakt efter stugor i Insjöfinland till din semester, kolla då in området i Ristiina och spendera din drömsemester vid Saimens strand!

Hyr stuga i Ristiina och kom nära Insjöfinland

Mångsidig kultur och aktiviteter

Saimens orörda vatten är idealiskt för uppfriskande bad, båtliv och paddling. De närliggande skogarna är samtidigt utmärkta för att plocka bär och svamp samt vandring. Saimen är också ett utmärkt fiskeresmål och varje år kommer det gott om både finska och utländska sportfiskare hit. Fiskar som kan fås i Saimen är bland annat abborre, gädda, insjööring och gös.

Det finns en mängd museer och teatrar i både Ristiina och i den närliggande staden Mikkeli (S:t Michel). Det vackra Pien-Toijolas gårdsmuseum har ägts av samma familj sedan 1672 och fungerar i dag som ett minnesmärke om den gamla bosättningar i området. Andra historiska platser kring Ristiina inkluderar den magnifika gamla kyrkan i Ristiina, anno 1775, Braheslott borg och andra historiska monument. Ett av Ristiinas och hela Södra Savolax mest kända attraktioner är Astuvansalmis hällmålningar.

Astuvansalmis hällmålningar

Nordens största och omkring 5000 år gamla är Astuvansalmis hällmålningar. Idag fascinerar målningarna många turister i Saimen-regionen, och det finns också guidade båtkryssningar till målningarna. Under sommaren kan området också nås till fots längs ett vandringsstråk på cirka 3 kilometer. Observera att stigen är krävande, och du bör ha bekväma och rejäla skor. Från Ristiinas kyrkoby till parkeringsplatsen nära hällmålningarna är det cirka 20 kilometer.

Saimen och saimenvikaren

Ristiina ligger vid den vackra Saimen, Finlands största sjö och den fjärde största i Europa. Saimens kust är nästan 15 000 kilometer totalt och öarna är över 13 700 till antalet. Saimens vatten är av högsta kvalitet och till området hör Puruvesi med sitt kristallklara vatten, som har ett av de renaste vattnen i världen. Saimen-regionens anrika historia, med över 8000 års historia, ren natur och varierande resemöjligheter gör sjön till ett mycket unikt resmål. Visste du att Wall Street Journal 2014 listade Saimen bland de fem vackraste sjöarna i världen?

Saimenvikaren, som lever i Saimens vatten, är akut utrotningshotad och skyddas sedan 1979 av World Wildlife Funds WWF. Saimenvikaren är en av de mest hotade sälarterna i världen och arten förekommer endast i Finland och i Saimensjön. För närvarande har Saimen cirka 300 saimenvikare kvar. Om du har tur och du stöter på sälen till exempel när du är ute med båten, kom ihåg att ge den all ro den behöver.

Boka boende i Ristiina till din Finlandsemester

Hos oss på NOVASOL, finner du ett härligt utbud av stugor i Finland för uthyrning. Många av våra semesterbostäder, finner du i regionen kring Mikkeli med omnejd och däribland Ristiina. För att hyra stuga i Ristiina gör du en sökning här på vår hemsida där du också bokar ditt boende direkt online. Här ser du all information om varje enskild stuga och semesterlägenhet, till exempel hur nära sjö det ligger eller om du får ta med hund. Välkommen att uppleva en genuin semester i vackra Finland genom att hyra någon av våra stugor i Ristiina!