search

Stugor i Pertunmaa

Kom nära Insjöfinland under semestern

Välkommen att hyra stuga i Pertunmaa för din nästa semester i Insjöfinland! Mellan Tavastland och Savolax, mitt i sjölandskapen finns den livliga och glada kommunen Pertunmaa, cirka 60 km från Mikkeli. Pertunmaa har fått sitt namn från berättelsen om Perttu, en man som i forntiden styrde och ställde över hela Pertunmaa ensam. 

När du väljer att hyra stuga i Pertunmaa, är det som upplagt för en underbar semester i Finlands vackra insjölandskap! Här ges du möjlighet till en semester nära sjö och kan verkligen njuta av en rogivande semester i det finska sjölandskapet. I Mikkeliregionen finner du ett rikt utbud av stugor för uthyrning. Hos oss på NOVASOL kan du boka din stuga i Mikkeli med omnejd, till exempel Pertunmaa direkt här online. Du är självklart även välkommen att ringa till oss om du vill ha hjälp med din bokning.

Upptäck Insjöfinland med en stuga i Pertunmaa

Att se och uppleva

Förutom den vackra naturen erbjuder området också en mängd historiska sevärdheter att utforska. Det historiska Vanha-Rantala gårdsmuseum har varit sedan 1600-talet i samma familjs ägo, och huset som andas svunna tider är väl värt ett besök på semestern. Huset har en anrik historia och har genom historiens gång både huserat skolbarn som skiftarbetare.

I närheten finns också Kuusela kyrkogård. Vid detta gravområde, som öppnade 1928, vilar Pertunmaas äldsta bosättning som dateras tillbaka till det elfte århundradet. Kvinnors smycken som hittats i gravarna är nu utställda i Helsingfors nationalmuseum.

Pertunmaas torg fungerar som mötesplats både för områdets invånare, semesterfirare och besökare. Under sommaren ordnas på torget en hel del festligheter och evenemang, och de årliga Perttu dagarna är en populärt evenemang för hela familjen.

De omgivande vattnen och skogarna kring Pertunmaa är en utmärkt miljö för ett brett utbud av aktiviteter. Här kan du fiska, bada, paddla kajak och åka båt, gå på vandring, bär- och svampplockning.

Lätt att ta sig hit

Tack vare sitt centrala läge är Pertunmaa enkelt och bekvämt att komma till. Avståndet från Helsingfors är cirka 185 km, andra närliggande städer inkluderar Mikkeli (58 km), Lahti (80 km) och Jyväskylä (105 km). 

Till Pertunmaa, som ligger längs med motorvägen E5, är det enklaste sättet att ta sig till med bil men även buss- och tågförbindelser går bra. Närmaste järnvägsstation ligger 30 km från Mäntyharju.

Hyr stuga i Pertunmaa till nästa semester i Finland

Att hyra stuga i Insjöfinland passar utmärkt för att koppla av och tillbringa en minnesvärd semester i natursköna landskap. Mikkeli-regionen, omgiven av sevärdheter, aktiviteter och mångsidiga tjänster, gör det till ett utmärkt ställe för en semester. Om du drömmer om en semester i Insjöfinland är du välkommen att hyra stuga i Pertunmaa och ta dig till det fantastiska tusen sjöarnas land! Du finner hela vårt sortiment på vår hemsida och du kan boka enkelt och direkt på bara några minuter. Välkommen att boka ditt nästa boende bland våra stugor i Pertunmaa hos oss på NOVASOL!