search

Stugor i Anttola

Njut av en semester nära sjö i Insjöfinland

Hyr en stuga i Anttola för din nästa semester i Insjöfinland! Anttola är beläget i Mikkeli-regionen, och låter dig därför njuta av det magnifika landskapet med fantastisk natur och vackra insjölandskap som Finland är känt för! Den underbara byn Anttola har hört till Mikkeli sedan 2001 och omfattas av Saimenområdet, som erbjuder massor av vacker natur. Anttola är ett paradis för alla naturälskare, där Saimen och tillhörande Luonteri erbjuder fantastiska vyer. Om du har tur när du upptäcker området kan du kanske få en glimt av den söta och skyddade saimenvikaren.

Sjön Saimaa nära Anttola

För att hyra stuga i Anttola, är du välkommen till oss på NOVASOL. Anttola är en av många vackra plater du kan hyra stuga i Insjöfinland hos oss. Samtliga stugor finner du här på vår hemsida där du kan boka ditt boende direkt online. Välkommen! 

Upptäck sjön Saimen

Anttola är beläget vid den vackra Saimen som, förutom att vara Finlands största sjö, också är den fjärde största sjön i hela Europa. Totalt i Saimen finns nästan 15 000 kilometer kustlinje och öar finns det över 13 700 stycken. Överlag är kvaliteten på vattnet i Saimen utmärkt, vilket gör det till ett perfekt badvatten. Det till Saimen tillhörande Puruvesi, med sitt kristallklara vatten, är ett av de renaste vattnen i världen. Saimenregionens rika, över 8000 åriga historia, rena natur samt varierande resemöjligheter gör sjön till ett mycket unikt resmål. Visste du att 2014 Wall Street Journal noterade Saimen som en av de fem vackraste sjöarna i världen?

Saimenvikaren, som lever i Saimens vatten, är akut utrotningshotad och har bland annat skyddats av World Wildlife Funds (WWF), sedan 1979. Saimenvikaren är en av de mest hotade sälarterna i världen, och den förekommer endast i Finland och i Saimen, därav namnet saimenvikare. För närvarande har Saimen endast cirka 300 sälar kvar. Om du har tur och stöter på en saimenvikar till exempel när du är ute med båten, så kom ihåg att ge den ro den behöver.

Saimaa är också populär bland fiskare och varje år finns det gott om fiskare, både inhemska och besökare från utlandet. Till fångst kan förväntas abborre, gädda, insjööring och gös.

Berget Neitvuori

Toppen på Neitvuori-berget vid Saimen sträcker sig 184 meter över havet. Detta gör den till ett av de högsta bergen i södra Savo-regionen. Den magnifika och vidsträckta utsikten över Saimens och Luonteris skärgård och skogar nås från toppen av berget. 

Tack vare sin vackra natur och Luonteris hällmålningar är Neitvuori en populär utsiktsplats och vandringsmål. Området har gott om olika vandringsleder med varierande svårighetsgrad och utmarkerade stigar och viloplatser längs med vandringsleden.

Avkoppling och aktiviteter

En stuga i Anttola ger dig och ditt resesällskap en chans att njuta av en skön och avkopplande semester. Samtidigt erbjuds du på ett stort utbud av olika aktiviteter. Saimens rena vatten är idealiskt för att bada, båtliv, paddling och fiske, och stugans närliggande skogar är perfekta för att plocka bär och svamp, samt för vandring. För den kultursugne finns ett bra utbud av museer och teatrar i Anttola och i den närliggande staden Mikkeli. När du hyr en stuga från Anttola rekommenderar vi också att du besöker Anttola hamn.

Boka boende i Anttola, Finland

Om du har planer på att hyra stuga i Anttola är du välkommen att se vårt utbud här på vår hemsida och göra din bokning på ett enkelt och säkert sätt. Om du har några frågor om en viss stuga eller semesterlägenhet, kan du alltid kontakta vår kundtjänst - vi hjälper dig gärna! 

Alla våra semesterhus och stugor i Insjöfinland är kvalitetskontrollerade. Detta innebär att vår lokala personal i Finland har besökt alla våra stugor innan stuguthyrningen börjar. Anttola är ett utmärkt resmål för dig som vill uppleva det autentiska Finland genom att hyra stuga nära sjö. Flera av våra semesterbostäder i området, ligger nämligen med närhet till sjö och ofta med utsikt över densamme. Vi välkomnar dig till oss på NOVASOL och våra stugor i Anttola!