En tryggare stuguthyrning

För oss är det viktigt att du känner dig trygg med oss som förmedlare av ditt semesterboende. Även om olyckor kan ske, ska det varken påverka dig eller gästernas semester. Därför är det bra att veta att när du hyr ut din stuga genom oss, blir du automatiskt försäkrad genom vår Trygghetsförsäkring samt vår Småskadeförsäkring. 

Semesterhus S03511 i Sverige

Stugbranschens Trygghetsförsäkring

Vår trygghetsförsäkring täcker de flesta skador på ditt semesterboende och/eller de personliga tillhörigheter som orsakats av en NOVASOL-gäst om din egen försäkring inte täcker skadan. 

Försäkringen inkluderar:

  • Ersättning för den skada som orsakats av en NOVASOL-gäst. 
  • Ersättning för den eventuell förlust av hyra som kan förekomma vid en större skada som behöver åtgärdas och därför gör att ditt semesterboende inte är tillgängligt för uthyrning för redan inbokade gäster
  • Självrisk på bara 1000 SEK. NOVAOL står för mellanskillnaden om din egen hemförsäkring täcker en skada men självrisken är mer än 1 000 SEK.
  • Täcker de flesta personskador genom att betala ut en rimlig summa för transport, medicinsk vård etc. Om hyresgästen/hyresgästerna bevisligen skadas under vistelsen i semesterhuset och du kan hållas ansvarig.
  • Mycket mer!

Med andra ord så fungerar vår trygghetsförsäkring som ett tillägg till din egen försäkring. Om din försäkring inte täcker/endast täcker en del av skadan eller täcker hela skadan men din självrisk är mer än 1 000 SEK så träder vår försäkring in. Då trygghetsförsäkringen ej täcker stöld är det också viktigt att du har en egen hemförsäkring.

Stugor i Småland

Småskadeförsäkringen

NOVASOL ersätter er för kostnader för reparation av en skada eller inköp av ett nytt föremål upp till 1 200 SEK, med förbehåll för vissa regler.

Du behöver inte rapportera till ditt försäkringsbolag eller kontakta hyresgästerna. NOVASOLs mål är att undvika små missnöjen mellan husägaren och gästen vid avresan som t.ex. en trasig trädgårdsstol eller brödrost.

Det enda du som uthyrare har i uppgift är att lämna över Småskadeformuläret till gästen när denne anländer till ditt semesterboende. Vid avresa ska formuläret vara ifyllt och påskrivet av gästen om någon mindre skada har inträffat under gästens/gästernas vistelse. 

Du åtgärdar skadan eller ersätter det föremål som skadats och NOVASOL ersätter kostnaden upp till 1 200 SEK. Skulle skadan överstiga 1 200 SEK kommer ditt försäkringsbolag eller NOVASOLs trygghetsförsäkring säkerligen täcka för kostnaden av skadan. 

Vill du bli kontaktad av oss?

Vill du veta mer? Då kan du fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Om allt känns fortsatt bra, bokar vi in ett möte. Precis som formuläret, är ett möte med oss helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något.