Tillval för ökad uthyrning

På NOVASOL arbetar vi kontinuerligt med att pruduktutveckla för att nå ökad uthyrning av semesterbostäder samt anpassa utbudet och kommunikationen efter marknadens efterfrågan och utveckling. Genom åren har vi därför utvecklat olika koncept som främjar uthyrningen av svenska stugor och lägenheter. Koncepten är till för att förenkla kommunikationen ut mot de grupper av gäster som har särskilda önskemål kring sitt boende. 

Läs mer om att hyra ut ditt semesterboende här.

På denna sida finner du kortare information om några av de tillval och koncept som vi erbjuder. För dig som uthyrare är detta en möjlighet till ökad uthyrning. Det är upp till dig om du önskar att vara med i ett eller flera av dessa eller inte – din lokala rådgivare ger dig gärna råd och berättar mer.

Läs mer i detalj om samtliga våra koncept och tillval här.

Fiske vid semesterhus S07172

Fiskehus

För fiskeentusiasten har vi vårt fiskekoncept i olika versioner. Våra stugor som ingår i dessa är de som t.ex. ligger nära fiskevatten, där gästen har tillgång till egen båt, där det finns en frys, en speciell fiskrensningsplats samt att semesterboendets ägare eller annan person på plats kan vara behjälplig med information om fiske, fiskekort osv. Vi är måna om att lokala fiskeregler följs av gästerna för att bibehålla bra bestånd. Därför är det alltid en god idé att ha denna typ av information i semesterbostaden för närliggande fiskevatten.

Husdjur välkomna

För många gäster är en förutsättning att hela familjen ska få följa med på semestern. Vid ett stort antal bokningar, vill gästerna vill ta med sig sina husdjur. Det är alltid uthyraren som bestämmer om husdjur är tillåtet i semesterboendet eller inte. Detta visas som presentationen av semesterbostaden.

Minisemester

Minisemester ger dig som önskar chansen till ökad uthyrning genom att hyra ut ditt semesterboende under andra perioder än hela veckor. Gästen ges då möjlighet att boka från 3 dagar och uppåt (dvs. även 10 dagar, 22 dagar osv.). Många gäster vill göra kortare resor, eller besöka flera platser i ett land. Detta möjliggör för dem att boka ett semesterboende en kortare tid. Du får dock inte betalt per dygn, utan det läggs istället en rabatt på veckopriset. 3 dagar ger dig 70 % av veckopriset, 4 dagar ger dig 80 % och 5 dagar ger dig 90 %. Du kan alltså tjäna mycket på att vara med på detta koncept. 

Sparsemester

Sparsemester ger dig som uthyrare möjlighet att kunna få några extra veckor av uthyrning genom att erbjuda gästen att hyra semesterboendet billigare under längre period. Upplägget är att gästen då kan hyra i 21 dagar till priset av 15 dagar eller i 14 dagar till priset av 10 dagar. Detta gäller endast i lågsäsong för att på så sätt öka årsbeläggningen utan att påverka din inkomst under högsäsongen.

Valfri ankomst

I högsäsong har nästan alla semesterbostäder lördag som bytesdage. "Valfri ankomst" innebär dock att gästerna som vill boka i lågsäsong, har möjlighet att själv välja ankomstdag (ankomsttiderna på dygnet är fortfarande desamma). Även detta koncept är ett sätt att få fler gäster. Eftersom gästerna efterlyser mer flexibilitet och ofta bestämmer sig mycket kortfristigt, råder vi er till att lägga till Valfri ankomst till er semesterbostad om ni har möjlighet.

Back to nature

Med detta koncept följer vi vägen direkt tillbaka till naturen, tilltalar de gäster som värnar om miljön, men också de som vill vara nära
naturen under sin semester. Våra ”tillbaka till naturen boenden” måste uppfylla minst 3 utav följande kriterier:

  • Semesterboendet  värms upp genom berg, jord- eller luftvärme pump eller solvärme.
  • Kamin eller öppen spis finns i semesterboendet
  • Semesterboendet är välisolerat och byggt i naturträ
  • Det är inte anslutet till offentliga el- och vattennät, utan är helt självförsörjande
  • Semesterboendet har egen brunn
  • Det är nära till svamp-, bär- eller fiske-områden

Internet

Efterfrågan att kunna vara online under semestern har växt kraftigt under de senare åren. Många vill kunna dela sina upplevelser under vistelsen med vännerna hemma medan det för vissa är en nödvändighet att kunna t.ex. läsa av sin mail. Som en följd av detta har vi våra internetkoncept vilka delas in i två kategorier: Internet och Internet Plus. De flesta gäster önskar tillgång till Internet via WiFi så om du har möjlighet att ordna detta i din stuga är det av stor fördel för att ge ökad uthyrning.

Båt kan ge ökad uthyrning av din stuga

Båt

Tillgången till båt under semestern finns en stor efterfrågan på - speciellt ifrån våra tyska gäster. Att få uppleva våra vackra sjöar är något som gör Sverige till den attraktiva destination som den faktiskt är. Under många år har vi på NOVASOL arbetat för att kunna möta denna efterfrågan på bästa sätt. Därför finns olika möjligheter beroende på vilka förutsättningar du har. Ingår båt eller kan det hyras på plats? Finns det båtuthyrning i närheten? Våra Båtkoncept finns i flera olika varianter.

Barnvänliga semesterhus

Detta koncept riktar sig till barnfamiljer och gör det lättare för dem att hitta ett semesterboende som passar dem bäst. Om semesterboendet erbjuder detta koncept så ska det finnas en gunga, en sandlåda, en barnstol och barnsäng. Dessutom minst tre extra aktiviteter för barn som t.ex. TV-spel, fotbollsmål, bordtennis.

Panoramahus

Våra panoramahus är stugor som har utsikt över vatten, från terrassen eller balkongen och som ligger max 4 km från hav, fjord, sjö eller flod. För flera gäster kan detta vara 'pricken över i' och är därför något som vi har valt att lyfta fram och ett alternativ för att få sin stuga mer uthyrd.

Hästhus

Vårt hästkoncept innebär att vi erbjuder hästintresserade gäster olika semesteralternativ med häst. Hästsporten är en av de mest växande sporterna i Tyskland, en sport som ofta engagerar hela familjen, antingen som ryttare eller som entusiastiska medhjälpare och påhejare. Hästkonceptet är uppdelat i tre olika varianter som gästen kan välja mellan: Semester med egen häst, med ridlektioner på plats eller med ridundervisning.

Kvalitetsträdgårdsmöbler

Gästundersökningar visar att våra gäster sätter stort värde på trädgårdsmöbler av bättre kvalitet. Därför har vi tagit fram detta koncept. Dessa semesterboenden när utrustade med kvalitétsmöbler, som gör semestern på terrassen, balkongen eller under den öppna himlen särskilt attraktiv. Semesterboenden har nyare/välskötta trädgårdsmöbler av hög kvalitet. De ska antingen vara av rotting, trä, metall eller högkvalitativ plast. Om möblerna är av plast eller metall skall nya/nyare dynor finnas till alla sitt- och liggmöbler. Antalet trädgårdsstolar i dessa semesterboenden är minst lika många som semesterboendet tillåter. Dessa stugor och semesterhus har oftast en grill och minst ett parasoll per trädgård.

Läs om samtliga våra tillval för ökad uthyrning här (öppnas i nytt fönster).