Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Upptäck semesterparadiset Mallorca - här kan ni hyra härliga hus från NOVASOL

Om ni saknar solen ska ni hyra härliga hus på Mallorca med NOVASOL i sommar

Smaka sol och medelhavsmat på Mallorca i sommar. Här kan ni hyra fina hus från NOVASOL.

MallorcaMallorca är ett populärt semesterresmål sedan mitten 1900-talet. Här finns skön natur, mycket sol och många fina hus att hyra. I staden Palma de Mallorca finns det gott om sevärdheter, butiker och barer. Och på öns restauranger serveras regionens egna goda maträtter och bakverk.

Mallorca har lång och spännande historia. 440 f Kr. kom de första invånarna till Mallorca. 122 f. Kr intogs ön av romare och sedan 1950-talet invaderas ön av turister som lockas av ett skönt klimat, ett vackert landskap, ett rikt kulturliv och de många härliga hus som finns att hyra på ön.

På den västra delen av Mallorca ligger bergsmassivet Sierra de Tramontana med sina imponerande klippor. Resten av ön har slättlandskap och härliga stränder. På flera ställen längs kusten finns grottor och underjordiska sjöar. Den södra och den östra delen är välbesökt av turister, och det är också här som vi har flest hus som ni kan hyra. I söder finns också staden Palma de Mallorca.

Palma de Mallorca imponerar på sina besökare med sin småbåtshamn med vackra palmer och sin stora domkyrka. Här finns många bra butiker och ett stort antal sevärdheter och museer. Det är också en upplevelse att bara strosa runt bland stadens trånga gator och små torg i den historiska staden. För dem som vill hålla igång hela natten finns det många barer, diskotek och nattklubbar.

En utmärkt plats att bege sig till för den som är intresserad av Mallorcas kök är öns eget Skansen - Sa Granja. Här visas osttillverkning och hur man bakar buñuelos och ensaimanda. För en mindre avgift får man även provsmaka den gröna örtlikören Liquer de Herbas samt muscatello och palo. Det finns en mängd bra restauranger på ön, och om ni får tillfälle beställ den kryddade korven Sobrasada Mallorquina eller skaldjursrätten Cigala Mallorquina.

Om NOVASOL

NOVASOL mer än 21 000 semesterbostäder i hela Europa - från röda stugor med vita knutar i Småland till lyxvillor på italienska Rivieran. Det är därför ingen överdrift när vi påstår att vi har ett hus för alla. Upptäck själva varför så många av våra kunder kommer tillbaka, år efter år, när det är dags att hyra hus på Mallorca.

Kolla aktuella sista minuten erbjudanden