Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Upptäck Málaga på Spanien södra kust - här kan ni hyra hus och lägenheter med NOVASOL

Skynda er att boka om ni vill hyra hus i Málaga - våra hus i Spanien är populära

I Málaga väntar god mat, spännande fruktviner och arabisk arkitektur och här kan ni hyra hus med NOVASOL.

MálagaÄr det dags för semester i Málaga. Då bör ni överväga att hyra hus med NOVASOL. Vi har många fina hus och lägenheter i staden och i provinsen med samma namn. Åk hit om ni längtar efter god mat, spännande fruktviner och arabisk arkitektur.

En storstad med svenskt konsulat

Málaga är huvudstad i provinsen med samma namn. Staden är Spaniens femte största stad och ligger mitt på Costa del Sol. Här finns både flygplats, en av Spaniens största hamnar och många länder har beskickningar här. Staden har ett rikt affärsliv och en gästfri och vänlig befolkning. Här finns också en mängd historiska byggnader som slottet Gibralfaro och det arkeologiska museet.

Arabiska influenser

Fenicier från Tyros grundande staden Malaga omkring 1000 f. Kr. På 700-talet erövrades Spanien av morerna och staden blev en viktig handelsplats. Under slutet av 1400-talet drev de kristna spanjorerna morerna från den Iberiska halvön och Málaga återtogs 1487. Den moriska arkitekturen lever kvar i regionen och inte långt från Málaga, i Granada, finns det arabiska palatset Alhambra som är känt för sin unika arkitektur och sina trädgårdar med vackra fontäner och lugna dammar.

Mat och vin och te-rum

I staden finns gott om utsökta restauranger och trevliga caféer och tapas-barer. Prova psecadito frito, stekt fisk med sardiner och musslor, och ska ni hyra hus i Málaga får inte missa ett teteria - en av de många te-salonger som finns här och som utvecklats under det arabiska inflytandet. Det finns många vingårdar runt Málaga som producerar vin av hög kvalitet. Málaga är också känt för sina söta viner, vinerna görs av grapefukt från Antequera och La Axarquía i Málagas berg.

Om NOVASOL

Sedan starten 1968 har vårt fokus varit klart: att ge resesugna nordbor möjlighet att hyra hus under semestern - med bästa tänkbara service. Vi började med att arrangera semestrar i Norge. I dag erbjuder vi mer än 40.000 semesterbostäder i hela Europa - inte minst i Spanien. Upptäck själva varför så många av våra kunder kommer tillbaka, år efter år, när det åter är dags att hyra hus i Andalusien.

Kolla aktuella sista minuten erbjudanden