Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
- på Öland

För att se hela vårt utbud av stugor på Öland samt boka direkt online - klicka här

✓ I branschen sedan 1968
✓ Sveriges största stugförmedling
✓ Trygghetspaket ingår alltid
✓ Kvalitetssäkring av alla stugor
✓ Ca. 1,8 milj gäster/år i Europa

Dela Öland med världen! Läs mer...

Vårt nyhetsbrev kommer ut ca 1 gång/månad och är fullmatat med semestertips, nyheter, härlig inspiration och unika erbjudanden.

Klicka här för att registrera

Aktiviteter och sevärdheter på Öland

Öland - både populärt bland vuxna och bland små

De milsvida sandstränderna gör Öland till ett semesterparadis att hyra stuga, särskilt för barnen. Väderkvarnar, det öppna landskapet på Stora Alvaret och Borgholms slottsruin är andra kännetecken för Öland. Här finns även mycket att göra för hela familjen. Här nedan hittar du ett smakprov på vad du som hyr någon av våra stugor på Öland kan göra.

Familjeattraktioner på Öland

Ölands djur- och nöjespark i Färjestaden

Här kan man se djur från hela världen, tigrar, krokodiler, zebror, schimpanser och mycket fler. Ca 160 olika arter finns här att beskåda. Det finns även en dinosaurievärld med dinosaurier i naturlig storlek. På nöjesfältet finns en mängd olika karuseller, radiobilar, ett pariserhjul och två bergochdalbanor. Dessutom finns ett stort äventyrsbad och ett vattenland med 6 vattenrutschkanor.

Lådbilslandet i Löttorp

Har du som hyr stuga på Öland barn i åldrarna 2-7 år, kan de här köra omkring i olika slags lådbilar i en miniatyrstad. Här kan barnen bl.a. prova på att köra polisbil, lastbil, buss eller vanlig bil. Det finns även ett litet nöjesfält med karuseller, lekpark och hinderbana.

Ölands Fjärilsmuseum i Halltorps Hage

På Ölands Fjärilsmuseum kan man beskåda mer än 800 arter från hela världen.

Trollskogen på norra Öland

Trollskogen ligger på Ölands nordöstra spets och är ett naturreservat. I Trollskogen gömmer sig vindvridna tallar i alla möjliga skepnader och som kan likna troll. Här finns även rösen och stensättningar. Och på uddens östra strand hittar du även Swiks vrak, som strandade här 1926. För många är Trollskogen ett måste att besöka när man hyr stuga på Öland.

Eketorps Borg i Eketorp

Eketorps Borg är en rekonstruerad borg direkt på fornlämningen. Borgen har en ringmur som är sex meter bred och fem meter hög. Innanför muren ligger medeltida skiftesverkshus och järnåldershus i sten som är byggda enligt gamla hantverksmetoder. Här får man pröva på att laga mat, textilarbete, metallhantverk och mycket annat för att uppleva hur det var under järnåldern och medeltiden.

Borgholms Slott i Borgholm

Borgholms Slott var en av de allra viktigaste fästningarna i Sverige och här skedde många slag under medeltiden och in på sextonhundratalet. Både svenskar och utländska besökare har varit ägare till Borgholms Slott och i väggarna sitter en lång spännande historia. I dag visas utställningar och konserter. Till Borgholms slottsmiljö hör även den nuvarande kungafamiljens sommarresidens Solliden.


Till de flesta platser finns det gott om aktiviteter och upplevelser när du hyr någon av våra stugor i Sverige och Öland är inget undantag. Framför allt under sommaren kommer du som ska hyra stuga här att ha tillgång till gott om möjligheter för hela familjen. Du kan göra en sökning redan nu och boka ditt boende direkt här online hos NOVASOL eller så är du välkommen att läsa mer om hur det är att hyra stuga på Öland.

 

Sök stugor på Öland här