Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Hyra hus eller lägenhet på Mallorca

Hyra hus på Mallorca - pärlan i medelhavet!

Mallorca är den största ön av de tre öarna som utgör Balearerna och är ungefär lika stor som Gotland. Mallorca har länge varit ett populärt resmål och det kanske inte är så konstigt när Mallorca har allt för en lyckad semester. Ett underbart klimat, bedårande landskap, fantastiska stränder, en mängd shopping samt en många kulturella sevärdheter. I Mallorcas huvudstad Palma finns exempelvis ett av Europas finaste konserthus. För att bäst uppleva denna fantastiska ö rekommenderas att hyra hus eller lägenhet. Detta då ett semesterhus ger en mer genuin känsla och upplevelse av Mallorca.

Aktiviteter på Mallorca

Du som tänkt hyra hus på Mallorca kommer får möjlighet att uppleva miltals med vackra långa stränder för bad och sol. Önskar ni göra utflykter, kan ni ta er inåt landet och upp i bergen. Det finns även otroliga vandringsleder för den som vill vara lite aktiv och samtidigt uppleva Mallorca.

Människorna på Mallorca sägs vara lite tillbakadragna, men ändå mycket gästvänliga. Sammanlagt lever 800 000 människor på Mallorca, nästan hälften av dem lever i huvudstaden Palma. Varför inte hyra lägenhet i Palma och då alltid ha nära till stadens utbud. Föredrar du hellre att hyra hus i någon annan del av Mallorca är ändå Palma väl värt ett besök och då inte bara för shoppingen utan även för den vackra arkitekturen som finns i Palma. Med ett semesterhus på Mallorca ska ni även inte missa att besöka grottorna Cuevas del Drach.

Naturen på Mallorca

Är du intresserad av natur, hittar du på Mallorca en omfattande flora med ca 1 500 olika växtarter. Under vintern smyckas ön av blommande mandelträd. Det finns även många fågelarter på Mallorca exempelvis den rosa Flamingon, purpur- och balearisk sångare, sidenhägern, grågam med mera.

Det finns även en nationalpark och flera naturreservat på Mallorca. De högsta bergen på Mallorca är Puig Major som är 1 445 m och Puig de Massanella 1 367 m. Båda bergstopparna tillhör bergskedjan Serra de Tramuntana. Du har möjlighet att uppleva allt detta när du hyr ett semesterhus eller en semesterlägenhet på Mallorca.

Mallorca - "ett medelhavskök"

På Mallorca äter man ofta ganska sent mellan halv nio och elva på kvällen. Om du hyr semesterhus eller lägenhet kan du givetvis välja att äta tidigare om du känner för det genom att laga maten själv. Det är bara en av fördelarna med att hyra hus.

Maten på Mallorca består av fräscha och färska råvaror. Det är mycket grillad fisk, grönsaker och skaldjur men även kött. Olivoljan är en viktig ingrediens. Som i övriga Spanien är tapas mycket populärt och naturligtvis Paella. Innan maten kan ni passa på att njuta av ett glas kallt sangria.

Novasols semesterhus och semesterlägenheter hittar du bl.a. i Fornalutx, Pollenca, Soller och Alcudia. Över hela ön har NOVASOL hundratals semesterhus och lägenheter för dig som vill hyra hus på Mallorca under din nästa semester i Spanien.