Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Semesterboende i Kärnten

Kärnten, Österrikes sydligaste landskap, ligger inbäddat mellan landets högsta berg, Groglockner, Karawankerna och Tauern. Kärnten har fler soltimmar än genomsnittet, vilket gör det till ett perfekt ställe att hyra semesterhus, lägenhet eller stuga för att fira sommar- eller vintersemestern i. Kända städer i Kärnten är Klagenfurt, Villach, Velden och Wörth. Oavsett om ni planerar en familjesemester, vill ta med hunden eller vandra eller åka skidor så har Kärnten det ni letar efter.

Hyr stugor, hus eller lägenheter i det vackra Kärnten!

 

Landskapsbeskrivning

Kärnten ligger som enda landskap helt och hållet söder om alpkedjans kam. Landskapet är känt för sina berg och sjöar: 93 av bergstopparna är över 3000 m höga och Groglockner är med sina 3 798 m Österrikes högsta berg. Hyr

Klimatet i Kärnten

Kärnten är ett landskap med stor variation på klimatet. Det råa klimatet på den höga Tauern står i kontrast till det av Medelhavet påverkade klimatet i sjöområdet. Oavsett årstid kan man semestra i Kärnten i södar Österrike, hyr en stuga, semesterhus eller semesterlägenhet och njut av det vackra landskapet!