Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Stugor och semesterhus vid Finlands västkust

Långa, fina sandstränder, romantiska solnedgångar vid vackra havsvikar och städer med ett rikt kulturutbud kännetecknar Finlands västkust. Allt detta hittar du längs den finska västkusten, från Oulu i norr via Vaasa (Vasa) till Pori (Björneborg) i söder. I Vaasa kan man njuta av flest soltimmar i hela landet och längst i söder lockar staden Rauma som är en av landets äldsta hamnstäder, uppbyggd kring ett franciskanerkloster. Centrum av staden finns på UNESCOs världsarvslista.

Badsemester i Finland? Javisst, när man i sydeuropa nästan inte vill lämna sitt luftkonditionerade hotell kan man i Finland verkligen njuta av sommaren. Hyr stuga, stugoroch upplev den vackra naturen i Finland.

Överallt längs den finska kusten spelar fisket en betydande roll. Färsk fisk kan man köpa på marknader eller direkt i hamnen. Eller varför inte pröva fiskelyckan själv! Fisken tillreder du sedan i ditt semesterhus och middagen är räddad.

 

 

Städerna

Staden Pori (Björneborg) är en pärla på den finska västkusten, vackert belägen i söder nära havet och Kumo älv. Här äger bl a Europas största jazzfestival rum på sommaren. Pori (Björneborg) har utvecklats från en industri- och hamnstad till en betydande studiestad.

Inte långt bort finns orten Yteri med barnvänlig sandstrand. Längre norrut ligger den soliga staden Vaasa (Vasa). På öarna Valsören och Mickelsören med sina fyrtorn som kännetecken finns fantastiska naturreservat. Området är också kännt för sina många kurorter som lockar både inhemska och utländska gäster.

I norr ligger universitetsstaden Oulu som är norra Skandinaviens största. Solnedgångarna och sandstränderna vid Nallikari, inte långt från Oulu är fantastiska och försätter dig in den rätta semsterstämningen.

Det finns oändligt med vackra platser längs västkusten. Det spelar ingen roll vilken plats du väljer. En semester i en stuga, stugor är alltid den idealiska utgångspunken för din semester.