Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Stugor och semesterhus i södra Finland

"Varsinais Suomi"

Här i söder kring staden Turku (Åbo) ligger egentligen Finlands vagga." Varsinais Suomi kallas denna region. För länge sedan slog sig finnar ner i detta område. Under medeltiden kom även svenskarna hit och stannade. Man delar in södra Finland i tre regioner: Kymenlaakso, området kring Turku (Åbo) och Åland med dess öar. Upptäck södra Finland genom att hyra stugor genom NOVASOL.

 

 

Region Kymenlaakso

I detta område ligger staden Kouvala, inbäddad i ett fantastiskt landskap och endast en och en halv timmas bilresa från Helsingfors. Kouvala är porten till Repovesi nationalpark och härifrån går också dagligen tåg till Ryssland. Museums- och konstnärskvarteren skvallrar om att området har en del att erbjuda även på det kulturella området.

Genom regionen rinner älven Kymijoki och det är tack vare den som området tidigt blev industrialiserat. Naturen inbjuder till ett aktivt friluftsliv så vad sägs om en avkopplande golfrunda?

Längs kusten finns många små gamla hamnstäder, t ex Hamina och Kotka. Fisket spelar fortfarande en stor roll här och det är inget problem att få tag på färsk fisk.

Turku (Åbo) med omgivningar

Turku (Åbo) är Finlands äldsta stad och var en gång i tiden huvudstad. Livet i staden är koncentrerat till ån Aura ochj här finns också några av stadens mest intressanta sevärdheter - Åbo slott och nationalhelgedomen Åbo domkyrka. Åbo har också ett rikt kulturutbud och har utsetts till den europeiska kulturhuvudstaden 2011.

Åland

De ca 6500 öarna och skären bildar den åländska arkipelagen. Hur många öar det exakt är, vet ingen. Landskapet och naturen är unik och de korta avstånden på ön gör att det är nära till alla sevärdheter, golfbanor, fiskeplatser och badstränder . Åland har förresten flest soltimmar i Norden från maj till augusti. Åland är ett självstyrt svenskt landskap i Finland med egen flagga och egna frimärken. Boka stuga stugor och utforska Åland.