Arriving on a Saturday will increase the number of available properties
 
 

Välkommen att använda vårt intresseformulär så kontaktar vi dig snarast möjligt.

Du kan även kontakta oss direkt på:

» Telefon: 031-304 55 70
» E-mail: husagarservice@novasol.se

✓ I branschen sedan 1968
✓ Lokal närvaro
✓ Sveriges största stugförmedling
✓ Trygghet i fokus
✓ Ca. 1,8 milj gäster/år i Europa

✓ Stark marknadsmix
✓ Egen hemsida på 18 språk/valutor
✓ Sverigekatalog på 4 språk
✓ Ca 20 000 bokande partners
✓ Från enskilda resebyråer till stora onlineportaler

Att ha en lokal närvaro är en viktig del i vårt arbete för att få en marknadsanpassad uthyrning samt hjälpa landsbygden att växa. Som exempel, finns våra husrådgivare över hela landet som bl.a. arbetar med att besöka husägare och skriva avtal med dig som vill hyra ut med NOVASOL.

Schablonavdraget har höjts från 21.000 till 40.000:- och utöver det får du även göra avdrag med 20% av hyresintäkten. Detta innebär att, om du t.ex. tjänar 60.000:- på din uthyrning, kommer ha en kalkyl som ser ut som följer:

Hyresintäkt 60.000
Avdrag -40.000
Netto 20.000
Avdrag 20% -12.000

Beskattningsbar inkomst (30 %) efter avdrag: 8.000

Slutlig skatt: 2.400 eller 4%

Läs mer hos Skatteverket.

Högtryck på stuguthyrning i Sverige

Intresset för att hyra stuga i Sverige i år är redan rekordhögt. De senaste åren har framför allt det utländska intresset för en stugsemester i Sverige ökat stadigt men - baserat på att bokningarna för 2017 ökat med hela +19% - är behovet större än någonsin av att öka utbudet för att kunna möta efterfrågan.

Varför är intresset så stort? Vilken typ av boende söker gästerna? Vilka områden är populära? Om jag själv har en semesterbostad, hur går det till att hyra ut?

 

Frågorna är många. Vi lät därför Torbjörn Fredman, Nordenchef på NOVASOL med över 20 års erfarenhet i branschen, svara på några av dem frågor som är aktuella just nu.

 

 

Vad är det som gör att intresset är så högt just nu?

- Det är en kombination av flera faktorer. Med den utveckling som är idag så söker folk mer och mer det unika och genuina. Man vill uppleva resmålet ”på riktigt” och samtidigt få plats och tid för varandra utan att trängas med andra. Ser vi till oss själva så har vår produktutveckling i kombination med en unik, lokalanpassad marknadsföringsmix gjort att bokningstrycket skjutit i höjden.


 

Varför lockar just Sverige?

- Här går det att dela upp gästerna i svenska och utländska. Bland svenskarna har det blivit en allt mer populär semesterform i takt med att delningsekonomin har uppmärksammats. För våra utländska gäster däremot så ser dem på Sverige på ett helt annat sätt än vi själva. För många är Sverige ett semesterparadis! Vår natur, gästvänlighet, avstånd, våra vatten och den välutvecklade infrastrukturen… vi glömmer lätt själva hur bra det faktiskt är här. Vi svenskar fokuserar istället mest på vädret.


 

Vilka områden i Sverige är det som är populära?

- Just nu är faktiskt intresset högt överlag. Vi har idag en bred målgrupp från flera olika länder vilket gör att det är en variation i efterfrågan. Olika önskemål beroende på resmål och boendetyp.

En vanlig missuppfattning är tron att man måste ha ett hus vid havet i en, av svenskar, populär semesterort för att kunna få bra uthyrt. Det är verkligen inte så! Frågar du t.ex. tysken så lockar oftast den lite öde, naturnära stugan vid en sjö mitt i ingenstans mer.


 

Kommer verkligen alla stugor vara fullbokade i år?

- Det kommer naturligtvis finnas lediga veckor kvar hos oss men de husägare som följer de rekommendationer som våra husrådgivare har gett gällande pris och förbättringar, har i de flesta fall en så gott som full uthyrning under framför allt högsäsongen. Givetvis påverkar stugans läge också men om dessa tre faktorer stämmer in, är det inte ovanligt att man redan i februari har 25 veckor bokade för året.


 

Med fler stugor, blir inte uthyrningen per hus lägre då?

- Nej! Olika gäster söker olika typer av boende. Man kan jämföra det med t.ex. klädbutiker som ofta ligger nära varandra. Kunderna går helst dit där de vet att det finns ett stort utbud.


 

Varför ska jag tänka på uthyrningen redan nu?

- Hos NOVASOL, öppnar vi upp för bokning av det kommande året redan sommaren innan och det är av en anledning. Den som vill boka i t.ex. januari väntar inte till maj på att det perfekta huset ska dyka upp. Ju tidigare man kommer in med sitt hus desto större chans till hög beläggning.


 

Varför NOVASOL när det finns portaler där jag kan hyra ut själv?

- Pratar vi portaler så har vi faktiskt samarbete med de viktigaste i Europa. Går man med i NOVASOL så blir stugan automatiskt bokningsbar hos över 20 000 av våra samarbetspartners. Alla bokningar går dock genom NOVASOL så det belastar inte husägaren varken ekonomiskt eller administrativt. Det är bara att ta emot gästerna.

Sedan finns många andra fördelar som t.ex. Stugbranschens Trygghetsförsäkring, vår lokala närvaro samt personlig rådgivning för att optimera sitt hus uthyrningsmöjligheter. Vi har ju arbetat med det här sedan 1968 och NOVASOL är idag Sveriges största organiserade förmedling så våra husrådgivare har bra kunskap om vad man kan göra för att få bättre uthyrning.


 

Om jag vill veta mer om att hyra ut, vad gör jag då?

- Då är du välkommen att ringa (031-304 55 70) eller maila till oss. Här på vår hemsida kan du läsa mer om att hyra ut stuga i Sverige med NOVASOL. Smidigaste är att göra en intresseanmälan. Då blir du kontaktad av en lokal husrådgivare för ditt område som – om det känns fortsatt bra – kommer ut och träffar dig och semesterbostaden. Mötet och intresseanmälan är självklart kostnadsfritt och inte bindande.


 

Läs mer om att hyra ut stuga i Sverige med NOVASOL